MENÜ

‘Herkes yerini bilmeli'

Guus Hiddink, Ay Yıldızlılar'ı çalıştırdığı dönemde söylediği, “Türkiye büyük ülkelerle yarışmak için yeterli seviyede değil” sözünü savundu, “O zaman rakipler Almanya ve Hırvatistan'dı. Herkes yerini bilmeli” dedi.

‘Herkes yerini bilmeli'

Hollanda’nın teknik patronu Guus Hiddink, dün düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Daha önce Türkiye’yi çalıştırmış olmasının bu akşamki maçta avantaj sağlayacağını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Şu anda oynayanların yarısı benimle çalıştı. Onları tanıyorum. Türk Milli Takımı’nda kaos olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Kadro seçimi eleştirilerine de yanıt veren Hiddink, “Robben ve Van Persie’nin yerine kimleri oynatacağımı belirledim. Bir karar aldım ancak detayları açıklayamam” dedi. Başarılı teknik adam, bu akşamki mücadeleyi ‘kavga’ olarak tanımladı. Bunun nedeni olarak da, büyük bir mücadele verecek olmalarını gösterdi. Guus Hiddink, eksiklere rağmen aynı sistemle oynayacakları ve savunmadaki oyuncu sayısını artıracakları yönündeki iddiaların doğlu olmadığını söyledi.

Türkiye’yi çalıştırdığı döneme de değinen Hiddink, “Türkiye, büyük ülkelerle yarışmak için yeterli seviyede değil. Bunu söylediğimde. büyük tepki görmüştüm. Şimdi söylesem yine tepki çekerim. O zaman rakipler Almanya ve Hırvatistan’dı. Herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum. O zaman söylediğim söz bir tespitti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ