MENÜ

Her şey var, bir tek gol yok: 0-0

Süper Lig'de 29. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında ağırladığı Trabzonspor ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara alırken, Avrupa kupalarına gidebilmeyi büyük ölçüde garantilemek isteyen Trabzonspor işi riske attı. Kalecilerin adeta damgalasını vurduğu mücadelede, futbol adına her şey vardı ancak tek eksik goldü, o da olmayınca sevinen taraf Fenerbahçe ile Galatasay oldu.

Her şey var, bir tek gol yok: 0-0

İnönü Stadı'nda hakem Bünyamin Gezer'in düdüğü ile başlayan mücadelede, iki takım da sayısız gol pozisyonundan yararlanamadı. Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışından kopmamak için, Trabzonspor'un ise Avrupa biletini garantilemek için çıktığı mücadelede, futbol adına her şey vardı ancak bir tek gol eksikti. İlk yarıda Beşiktaş kalesinde Rüştü, ikinci yarıda ise Trabzonspor kalesinde Onur adeta devleşti ve birbiri ardında kritik kurtarışlara imza attılar. Beşiktaş kader niteliği taşıyan bu maçtan 1 puanla ayrılarak, hem bir sıra üstündeki Fenerbahçe'ye hem de bir sıra altındaki Galatasaray'a rahat bir nefes aldırdı. Bu maçın ardından Kara Kartallar puanını 57'ye çıkarırken, Trabzonspor'un puanı ise 50'ye yükseldi.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan Turkcell Süper Lig maçında, siyah-beyazlılar geçen haftaki Ankaragücü karşılaşmasının kadrosundan 2 değişiklikle sahaya çıktı. Beşiktaş’ta, Yusuf Şimşek ve sakatlığı geçen Fabian Ernst ilk 11’de oynarken, geçen hafta ilk 11’de forma giyen Necip Uysal ile İbrahim Kaş yedekler arasında yer aldı.

Ankaragücü maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ernst, 1 haftanın ardından formasına kavuşurken, yine sakatlığı geçen Nobre 3 maç sonra 18 kişilik maç kadrosuna girdi. Siyah-beyazlılarda Nobre, Necip ve İbrahim Kaş’ın yanı sıra Hakan, İsmail, Rıdvan ve Serdar yedek kulübesinde yer alan futbolcular oldu. "Kara Kartallar"da sakatlıkları süren Tello, Nihat, Ferrari, Tabata ve Ramazan kadroya alınmadı.

TEOFILO, 8 HAFTA SONRA İLK 11’DE
Trabzonspor’un Kolombiyalı futbolcusu Teofilo Gutierrez, ligde 8 hafta sonra ilk 11’de sahaya çıktı. Devre arasında transfer edilen Teofilo, bordo-mavili takımda ligde ilk kez 20. haftadaki Manisaspor maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı. Bu akşam Beşiktaş maçına ilk 11’de başlayan Kolombiyalı futbolcu, ligde ikinci kez ilk 11’de forma giydi. Bordo-mavililerde kırmızı kart cezalısı Engin’in yanı sıra sarı kart cezalıları Garbic ve Ömer Aysan forma giyemedi.

TRABZONSPOR TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI
Tabzonspor taraftarları BJK İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. 1600 kadar bordo-mavili taraftar, kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

HİDDİNK DE MAÇTA
(A) Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink de karşılaşmayı izledi. Hollandalı teknik adam, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da karşılaşmayı protokol tribününden izledi. Bakan Özak’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da de karşılaşmayı takip edenler arasındaydı.

KOCH, BEŞİKTAŞ’I İZLEDİ
Fenerbahçe’nin antrenörü Roland Koch, gelecek haftaki rakipleri Beşiktaş’ı izlemek için karşılaşmaya geldi. Alman çalıştırıcı karşılaşmayı protokol tribününden izleyerek, Beşiktaş hakkında bilgi topladı. Öte yandan gelecek hafta Trabzonspor ile karşılaşacak Kasımpaşa’nın teknik direktörü Yılmaz Vural da maçı, Diyarbakırspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ile birlikte protokol tribününden izledi. Diğer yandan siyah-beyazlı taraftarlar, ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye göndermede bulunarak, "Bu hafta bay, haftaya bay bay" yazılı pankart açtı.

TRİBÜNLER DOLDU
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan haftanın önemli maçına ilgi büyük oldu. Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarına şampiyonluk yolundaki önemli maçta destek verirken, tribünleri tamamen doldurdular. Karşılaşmayı yaklaşık 30 bin sporsever izledi.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 165. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
Bu arada Türk Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle futbolcular sahaya polis kıyafeti giymiş çocuklarla birlikte çıktı. Beşiktaşlı futbolcular sahaya çıkışında "Türk Polis Teşkilatı’nın 165. Yıl Kutlu Olsun" yazılı pankart taşırken, Trabzonspor’da "Spor Yaşatır, Sigara Öldürür" pankartıyla sahaya geldi.

HAYRİ GÜR UNUTULMADI

Trabzonspor’un ilk antrenörlerinden olan ve geçen hafta içinde vefat eden Hayri Gür unutulmadı. Maç öncesi iki takım oyuncular ve seyirciler Gür için saygı duruşunda bulunurken, Trabzonsporlu futbolcular, sahaya kollarına siyah bant takarak çıktı.

YORUM YAZ