MENÜ

Her şey Niang'a bağlı

Al Sadd F.Bahçe'ye 7, Niang'a yıllık 4.5 milyon Euro önerdi. Eğer kalırsa golcü alınmayacak. Giderse ibre Gyan'a dönecek. Ayrıca ayrılırsa yakın arkadaşı Diawara'nın transferi de zora girecek.

Her şey Niang'a bağlı

Arsenal'e transfer olan Andre Santos’un boşluğunu Juventus’un İsviçreli yıldızı Reto Ziegler ile dolduran Fenerbahçe'de transferin döneminin bitmesine 3 gün kala bütün hesaplar Mamadou Niang’a göre yapıldı. Savunmaya Lugano’nun yerine takviye yapacak olan sarı-lacivertlilerde hem bu bölgeye hem de golcü alınıp alınmayacağı Senegalli yıldızın takımda kalıp kalmayacağına bağlı.

Katar ekibi Al Sadd, F.Bahçeli golcüsüyü transfer edebilmek için yıllık 4.5 milyon Euro’dan 4 yıllık sözleşme önerdi. Bonuslarla birlikte Niang’ın 4 yılda alacağı para 20 milyon Euro’yu buluyor. F.Bahçe’den yıllık 2.7 milyon Euro garanti para kazanan Senegalli’nin aldığı primlerle rakam 3 milyon Euro’ya çıkıyor. 3 yıllık daha kontratı bulunan Niang’ın F.Bahçe’de sözleşmesi bitene kadar kalması durumunda eline geçecek para 9 milyon Euro. Araplar ise iki katından daha fazla öneriyor.

Eşi gitmek istiyor

Niang'ın Dia ile birlikte alem yaparken basına yansıyan fotoğraflarından rahatsız olan eşi de Türkiye’den ayrılmaya sıcak bakıyor. Senegalli’nin menajeri de teknik direktör Aykut Kocaman’a ayrılmak istediklerini iletirken, F.Bahçe’nin hocası ise bırakmaya yanaşmıyor.

AL Sadd bonservisi için de F.Bahçe’ye 7 milyon Euro’luk teklif yaptı ancak yönetim bırakmak istemese de henüz kesin kararını vermedi. Sarı-lacivertlilerin ya rakamı yükseltip Niang’ı satacak ya da mutsuz mutsuz oynatacak. Son durumun Niang’ın tavrından sonra şekillenmesi beklenirken, kalması durumunda golcü alınmayacak. Ancak giderse geçen sezonun başında da gündemde olan ve G.Saray’ın da listesinde yer alan Asamoah Gyan’a yönelinecek. Gyan, G.Saray’a yakın gibi görünse de yönetimde “Biz devreye girersek transferi bitiririz” görüşü hakim.

Ayrıca Niang’ın ayrılması durumunda F.Bahçe’nin almak istediği Marsilya’nın Senegalli stoperi Diawara’nın transferinin zora girmesinden endişe ediliyor. Sebebi ise Marsilya’da beraber oynayan ve ‘kanka’ olan ikiliden Diawara’nın Niang’ın ayrılması durumunda gelmeye sıcak bakmaması.

Kaynak: Vatan Gazetesi

Haberin Devamı
YORUM YAZ