MENÜ

Her kulvarda heyecan fırtınası

Fenerbahçe editörümüz Arda Erol, 2015'te Sarı-Lacivertliler'i nelerin beklediğini yazdı.

Her kulvarda heyecan fırtınası

Yeni yıl, daha ilk aydan itibaren Fenerbahçe için oldukça hareketli geçecek. Transfer çalışmaları, 4. yıldız mücadelesi, iki yıl aradan sonra yeniden yaşanması muhtemel Devler Ligi heyecanı...

13 Ocak’ta yeniden görülmeye başlanacak olan şike davası ise 2015’in sadece saha içinde değil, saha dışında da Sarı-Lacivertliler açısından önemli bir yıl olacağının en büyük işareti.

Acısıyla tatlısıyla 2014 geride kaldı. Futbolda ve basketbolda gelen lig şampiyonlukları, voleybolda kazanılan Avrupa zaferleri; sportif açıdan 2014’ün Fenerbahçe için güzel bir şekilde hatırlanmasını sağlayacak. 2015 ise daha ilk aydan itibaren Sarı-Lacivertliler açısından oldukça hareketli geçecek.

Kadroda revizyon şart

Ocak ayıyla birlikte transferde hareketlilik yaşanması muhtemel. Ara transfer dönemi, Sarı-Lacivertliler’in yerli ve genç oyuncularla kadrosunu takviye etmesi beklenen dönem olacak. Evet, mevcut kadro çok kaliteli ve belki hiç transfer yapılmadan da ligde şampiyonluğa ulaşabilir.

Avrupa iddiası, transfere bağlı

Ancak 4. yıldız gibi tarihi bir başarının kovalandığı bu sezonda riske girilmesi doğru olmaz. Orta saha ve forvete en azından alternatif olabilecek isimlerin kazandırılması şart gibi görünüyor. Sezon sonunda ise büyük bir revizyon şart. İki yıl sonra Şampiyonlar Ligi’ne dönmenin hayalini kuran ve heyecanını yaşayan Fenerbahçe’nin kadroyu gençleştirmesi kaçınılmaz. Özellikle yabancı transferlerin kalitesi, Sarı-Lacivertliler’in Avrupa’daki iddiasını ortaya koyacak.

Mali disipline dikkat

Taraftarlar doğal olarak Fenerbahçe’den iddialı bir kadro ve yıldız transferler bekliyor. Ancak Başkan Aziz Yıldırım’ın daha önce de açıkladığı gibi UEFA’nın Finansal Fair-Play kuralları nedeniyle kulüpler harcama yapmadan önce bir kez daha düşünmek zorunda. Özellikle düşen stat gelirleri ve sponsorsuz geçirilen sezon bu anlamda Sarı-Lacivertliler’i zorlayabilir. Hedef 1 Milyon Üye projesi heyecan verici bir şekilde ilerlese de kısa vadede büyük bir gelir getirmesi zor. Yönetim yeni gelir yolları bulmak için çalışırken, eldeki yıldızlardan bazılarına da veda edilebilir. Emenike, Kuyt, Meireles ve Alves gibi...

Yeniden o süreç

Sarı-Lacivertliler’in bir an önce unutmak istedikleri şike süreci, 13 Ocak’taki duruşmayla birlikte yeniden başlayacak. Başta futbol olmak üzere sportif anlamda başarı için mücadele edecek olan Aziz Yıldırım ve adı geçen diğer yöneticiler, bir yandan da yargı mücadelesi verecek. Kendilerini aklamak için bir kez daha hukuk savaşına başlayacaklar. Kısacası Fenerbahçe, 2015’te birçok kulvarda heyecan fırtınası yaşayacak. Bir yandan da yapılacak atılımlar ve revizyonlarla geleceğin inşası yönünde önemli adımlar atılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ