MENÜ

Hepsi iyi ama Agger bir başka

FANATİK, Fenerbahçe'nin listesinde yer alan stoperleri mercek altına aldı.

Hepsi iyi ama Agger bir başka

Liverpool’da 10 yıl forma giyen Agger, tecrübesiyle ilk öne çıkan isim... Danimarka’nın son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli savunmacı. Hücuma katkısı da tercih edilmesi için önemli bir sebep.

Agger’in ardından 22 yaşındaki Vrij geliyor. Hollandalı yıldızın bonservisi yüksek olmasına rağmen uzun yıllar faydalanılacak bir isim... Kjaer ve Lombaerts de farklı özelliklere sahip oyuncular.

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın yönetime sunduğu transfer listesinin tepesinde Danimarka’nın son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli savunmacıların başında gelen Daniel Agger yer alıyor. Brondby alt yapısında yetiştikten sonra 10 yıl forma giydiği Liverpool’da taraftarın sevgilisi haline gelen Agger, Rodgers’ın takımın başına gelmesiyle eski kulübüne dönmek zorunda kaldı.

Uzun boyuna rağmen ayağında iyi top tutabilen Danimarkalı, zaman zaman sol ayağıyla uzaktan attığı jeneriklik gollerle öne çıkıyor. Hızı ve gücüyle her takımın kadrosunda görmek isteyeceği oyuncunun en önemli özelliği, topla beraber atağa kalkarak takıma yön vermesi. Stoper olmasına rağmen ön libero ve sol bekteki oyunu hiç sırıtmayan Agger’in piyasa değeri 6 milyon Euro...

Stefan de Vrij

Fenerbahçe’nin bir başka alternatifi Hollanda ile Dünya Kupası’nın yıldızları arasına giren Stefan de Virj... Kariyerine sağ bek olarak başlayan 22 yaşındaki Lazio’lu, ilerleyen dönemlerde şans bulduğu savunmanın göbeğinde harika işlere imza attı. Pozisyon bilgisi ve zamanlaması, hava toplarındaki etkinliği, kesicilikte gösterdiği beceriklilik ve kolay adam geçme yeteneğini Dünya Kupası’nda gösteren Virj, kupanın altın 11’ine girerek fiyatını katladı. Genç yaşına rağmen çabuk tecrübe kazanan Vrij, ikili stoper savunmada ağırlıklı olarak sağda görev alıyor.

Nicolas Lombaerts

Sarı-Lacivertliler’in bir diğer alternatifi ise Rusya’nın Zenit takımında forma giyen 29 yaşındaki Belçikalı Nicolas Lombaerts. 8 yıldır Rus ekibinin vazgeçilmez ismi olan Lombaerts, Belçika Milli Takımı ile çıktığı 24 maçın ikisinde gol kaydetmeyi başardı. Kompany ve Vermaelen gibi yıldızların yokluğunda tek alternatif olan Lombaerts, soğukkanlılığıyla adından söz ettiriyor. Agresif olmasına rağmen az kart görme özelliği barındırıyor. Çok uzun bir oyuncu olmasa da iyi denebilecek bir hava hakimiyeti var. Topla çıkmayı, topu oyuna sokmayı ve sorumluluk almayı çok seviyor. Fakat bu durum zaman zaman başına problemler açabiliyor.

Simon Kjaer

Fenerbahçe’nin radarındaki bir başka Danimarkalı savunmacı ise Simon Kjaer... Kariyerinin zirvesini İtalya’nın Palermo takımında yapan 25 yaşındaki savunmacı, pas kabiliyeti ve hava toplarındaki hakimiyetiyle ön plana çıkıyor. Geri dönüşlerdeki yavaşlığı gittiği her takımda başına iş açan Kjaer, yine de oynadığı mevkinin hakkını vermeyi sürdürüyor. Topla birlikte çıktığında doğru tercihler yapan ve ayak hakimiyeti oldukça fazla olan Danimarkalı, Fenerbahçe’nin bu eksiğini kapatabilecek donanıma sahip alternatiflerin başında yer alıyor.

Mehmet Bulut

Haberin Devamı
YORUM YAZ