MENÜ

Hentbolun yeni patronu Eyüpoğlu

Hentbol Federasyonu 1. Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda Bilal Eyüboğlu başkanlığa seçildi.

Hentbolun yeni patronu Eyüpoğlu

Büyük Sürmeli Otel’de yapılan ve tek listeyle gidilen seçimde, 180 delegeden 120’si oy kullandı. 109 oy alan Bilal Eyüboğlu, federasyonun yeni başkanı oldu. Seçimlerde 5 oy boş, 6 oy da geçersiz sayıldı.

Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Daha sonra ana statü gereği, saat 13.00’e kadar adaylık başvurusu için ara verildi.

Bilal Eyüboğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada, bir zorunluluk sonucu karar verilen seçimli genel kurulu yaptıklarını belirterek, "Hentbol adına emek veren ve dürüstlük ilkesiyle çalışan herkes, ekibimizin bir parçası olacaktır" dedi.

Çocuk yaşından beri hentbol branşıyla uğraştığını ve şu anda başkan adayı olarak genel kurulun karşısına geldiğini ifade eden Eyüboğlu, şöyle konuştu: "1976 yılında hentbola başladım. Bu sporun her kademesinde yer aldım. Bizim yönetimimizde, ’ben değil, biz’ anlayışı hakim olacak. Seçimler sonrasında gelecek sezondan itibaren en az 20-25 lig maçının bir kanalla anlaşarak yayınlanmasını sağlayacağız. En önemli hedefimiz ise kulüplerimizin ekonomik yapısını güçlendirmek. Bugün burada olan ve olmayan, ancak hentbol sayesinde belirli bir seviyeye ve mevkiye gelen herkesin hentbola bir borcu olduğu kanaatindeyim. Bunun için bu taşın altına hep beraber elimizi koymalıyız."

Bu arada genel kurula, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci ve eski başkanlardan Günal Ensari de katıldı.

Öte yandan, mevcut başkan Tarık Cengiz, yurtdışında yapılan Avrupa Hentbol Federasyonu toplantısı nedeniyle genel kurula katılamadı.

Bilal Eyüboğlu başkanlığındaki federasyon yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri ise şöyle:

Yönetim Kurulu:
Bilal Eyüpoğlu, Sait Ersu Hızır, Haydar Arslan, Recep Biçer, Adem Ceylan, Muhammet Fatih Sarıoğlu, Hasan Uçar, İsmet Güllü, Asri Cenk Kaptan, Atacan Aksoy, Levent Küçükçolak, Bilgehan Çapraz, Selahattin Beşerler, Ahmet Serdar Baturkan, Birol Kaya

Denetleme Kurulu: Levent İşler, Fakrullah İsmail Hakkı Aydoğdu, Abdullah Keskin

Disiplin Kurulu: Asım Yılmaz (Başkan), Avukat Mertay Kugay, Avukat Hayri Ataç, Avukat Hüseyin Kaya, Şıh Ahmet Kıvrak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ