MENÜ

Hem rekabet hem iş birliği

Yıllardır bölgesinde alternatifsiz olan Gökhan Gönül, Şener'in gelmesinin ardından forma için daha çok çalışmak zorunda kalacak. Ayrıca yönetimin bu transferi yaparken bir diğer planı da bu ikiliyi önlü arkalı oynatmak.

Hem rekabet hem iş birliği

Sarı-Lacivertliler, Simon Kjaer’in ardından transferde ikinci bombayı Şener Özbayraklı ile patlattı. Yıldız futbolcu ile 4 senelik sözleşme imzalandığı duyuruldu. Şener’in adı Fenerbahçe ile anılmaya başlandığından beri akıllarda oluşan bir soru var: Zaten Türkiye’nin en iyi sağ bekine sahipken, bu bölgeye 5 milyon TL’ye transfer yapmaya ne gerek vardı?

Sakat sakat oynadı

Gökhan Gönül, geride kalan sezonda beklentileri karşılayamadı. Önceki senelerin aksine özellikle hücum istatistiklerinde büyük bir düşüş yaşadı. Bunun iki önemli nedeni vardı. Biri, rekabet edeceği bir oyuncunun olmaması. Diğeri ise alternatifi bulunmadığı için birçok maçta sahaya sakat sakat çıkmak zorunda kalması. Sarı-Lacivertliler, Şener Özbayraklı’ya imza attırarak bu sorunu kökten çözmüş oldu. Yönetim, Şener transferinin Gökhan Gönül’ün performansına da olumlu katkı yapacağından emin.

4-4-2’nin sinyali

Başarılı futbolcunun transferine onay veren isim, aylardır Fenerbahçe ile ilgili planlama yaptığı ortaya çıkan Giuliano Terraneo’ydu. Terraneo ve yönetim, Şener Özbayraklı ile Gökhan Gönül’ü sadece forma için rakip olacak iki oyuncu olarak görmüyor. Bu ikilinin zaman zaman sağ kanatta önlü arkalı oynayabileceği görüşü hakim. Bu düşünce ve forvete önemli takviyeler yapılması, Fenerbahçe’nin yeni sezonda özellikle iç saha maçlarında 4-4-2 sistemine dönüş yapacağı iddialarını da güçlendiriyor.

Değerini katladı

Şener, en büyük patlamayı Bugsaş’ta yaptı. Performansıyla birçok takımın dikkatini çeken başarılı sağ bek, 2012-13 sezonunun devre arasında 750 bin TL bonservis bedeliyle Bursaspor’a transfer oldu. Gelir gelmez burada da kendisini gösterdi ve formayı bir daha vermemek üzere kaptı. Yıldız sağ bek, Yeşil-Beyazlılar’a transferinden 2.5 sene sonra 5 milyon TL’ye Fenerbahçe’nin yolunu tuttu.

Önder Özen’in gözdesiydi

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın sportif direktörlüğünü yapan, geçtiğimiz sezonun son haftalarında ise Kasımpaşa’nın başına geçen Önder Özen, Şener’i ilk keşfeden isimlerden biriydi. 2010 yılında Bugsaş’la anlaşan Özen’in ilk transferlerinden biri, Keçiörengücü’ndeki başarısıyla dikkat çeken Şener Özbayraklı oldu. Özen, Şener’i Beşiktaş’a da almaya çalışmıştı.

Arda Erol

*****************

MİNİ YORUM

Fener’e büyük katkı sağlar

Bugsaş’tan Bursaspor’a geldiğinde pek kimse tanımıyordu. Ancak Yeşil-Beyazlı formayı giydi ve bir daha çıkarmadı. Açıkcası PTT 1. Lig görmeden Süper Lig’e bu kadar kısa sürede uyum sağlamak kolay olmaz ama Şener bunu başardı. Fenerbahçe’de aynı mevkide A Milli Takım’ın değişmezi Gökhan Gönül var. Gökhan da aynı Şener gibi Fenerbahçe’ye alt ligden gelmiş ve daha önce ümit milli bile olamamıştı. Kısacası benzer karakterlerin forma savaşı olacak. Ancak bu ikili önlü arkalı oynayarak da başarılı olabilir. Aslında Fenerbahçe’in bu bölgede alternatifi yoktu. Mehmet Topuz zaman zaman oynadı ancak hiçbir zaman bekleneni veremedi. Fenerbahçe’nin bir diğer müstakbel transferi Fernandao’yla birbirlerini yakından tanımaları da önemli bir artı. Savunmada olduğu kadar hücumda da başarılı. Kaliteli ortaları ve çevik yapısıyla ofansif anlamda büyük katkı sağlayacaktır. Çok genç değil ama yaşlı da değil, futbolunun en olgun çağında... Formanın ağırlığını kaldırmakta sorun yaşamaz.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ