MENÜ

Hem kazanıyor hem kazandırıyor

Borussia Dortmund forması altında başarılı bir performans sergileyen İlkay Gündoğan, değerini arttırdıkça hem kazanıyor hem kazandırıyor.

Hem kazanıyor hem kazandırıyor

VFL Bochum'dan 3 yıl önce 100 bin Euro karşılığında kiralandığı Nürnberg'ten transfer olduğu Borussia Dortmund'ta bonservis bedeli 20 Milyon Euro'ya yükselen İlkay, performansıyla değerini arttırdıkça hem kazanıyor, hem de kazandırıyor. İlkay Dortmund'ta olduğu gibi Alman Milli Takımı'nın da vazgeçilmezi oldu.

Haberin Devamı

Almanya Bundesliga'da Nürnberg'ten 1 Temmuz 2011 tarihinde transfer olduğu Borussia Dortmund'ta yıldızı ger geçen gün parlayan İlkay Gündoğan, hem kazanıyor hem de kazandırıyor. İlkay özellikle bu sezon takımın ilk 11'inde gösterdiği başarılı performansıyla iyice kıymetlendi ve her geçen gün de orta sahadaki futboluyla kıymeti artıyor. Son iki yılın Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund iki yıl öncesi bonservisini almak için 4.5 milyon Euro ödediği İlkay'ın fiyatı şimdi 4 katına yükselerek 20 Milyon Euro oldu. Geçtiğimiz sezon Almanya şampiyonu olan Borussia Dortmund, sözleşme gereği Nürnberg'e 1 milyon Euro daha ödedi. Zira 2015 yılına kadar olan sözleşme sürecinde Dortmund Şampiyonlar Ligi'ne katılması durumunda bu ödeme her yıl yapılacak. Bu sezonda Nürnberg'in 1 Milyon Euro daha kazanması hemen hemen garanti . Zira ligde ikinci sırada yer alan Dortmund'un şampiyon olmasa da devler ligine gitme olasılığı yüzde yüze yakın. İlkay Dortmund'ta olduğu gibi Alman Milli Takımı'nın da vazgeçilmezi oldu. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, 'İlkay artık vazgeçemeyeceğim birisi. O her görevin üstesinden gelecek bir futbolcu. Her geçen günde üstüne koyması onu kıymetini daha da artırıyor' dedi.

Haberin Devamı

Hedefi şampiyonluklar

Son haftalarda performansıyla zirve ye çıkan İlkay Gündoğan,"Ben henüz 23 yaşındayım. Bütün şampiyonlukları istiyorum. Geçtiğimiz yıl Dortmund'la Almanya Ligi Şampiyonu ve Almanya Kupası'nı kazandık. Bu sezon ise özellikle de UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorum. Bunu başaracak güç ve kapasitemiz var. Ayrıca Almanya ile de Brezilya'da Dünya Şampiyonu olmak hedeflerim arasında. Bunun için çok çalışıyorum' dedi.

Barça'nın gözdesi

Dortmund ve Alman Milli Takımı'ndaki üstün performansıyla Avrupa'nın ünlü kulüplerinin transfer listesinin ilk sırasına aldıkları İlkay için İspanyol Devi Barcelona'nın devrede olduğu belirtildi. Barça'nın göz hapsinde olan İlkay için İspanyol ekibinin teklif verdiği de öne sürülürken, 22 yaşındaki genç futbolcunun menajerliğini yapan babası İrfan Gündoğan'ın 'Bu nu bende duydum ' diyerek geçiştirse de, transferin sezon sonunda gerçekleşeceği yönünde. Zira Dortmund'un İlkay ile 2015 yılında bitecek olan sözleşmeyi erken uzatma teklifine İrfan Gündoğan. 'Henüz erken. Görüşmeler için şimdiden masaya oturmanın manası yok. Sezon sonuna kadar beklemek istiyoruz" demesi ise dikkat çekici.

Haberin Devamı

İlkay'ın yükselen grafiği

24 Ekim 1990 tarihinde Balıkersir'in Dursunbey ilçesinden Almanya'ya gelen bir işci ailesinin çocuğu olarak Gelsenkirchen'de dünyaya gelen İlkay aynı zamanda milli voleybolcumuz Naz Aydemir'inde kuzeni. Gelsenkirchen Hessler 06 takımnda futboıla başlayan İlkay 1998 yılında Bundesliga ekibi Schalke tarafından alt yapıya alındı. Bir sezon sonra beğenilmediği için eski takımı Gelsenkirchen-Hessler 06'in altyapısında tekrar forma giymeye başladıktan sonra 2005'te VFL Bochum'a geçti. Bochum'da 19 yaş altı takımında oynarken antrenörü Michael Önnig'in Almanya 2. Lig ekibi Nürnberg'in başına geçmesiyle hocasının isteği üzerine 100 bin Euro karşılığında devre arasında kiralık gittiği Nürnberg'le Bundesliga'ya yükseldi. 850 bin Euro karşılığında bonservisi alınan İlkay 2009-10 sezonunun ikinci yarısında takımın değişmez isimlerinden olunca sözleşme gereği Bochum 500 bin Euro daha kazandı.

Haberin Devamı

Lise mezunu

Nürnberg'de İlkay futbolla birlikte Bertolt Brecht Lisesi'ni bitirdi. Ligdeki ilk golünü Bayern Münih'e atan ve Mehmet Ekici ile birlikte takımın orta sahasında iyi bir ikili oluşturan İlkay 1 Temmuz 2011'de Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin'in yerine transfer edildi. Ligde ilk 10 hafta forma giyen futbolcu daha sonra ilk 11'deki yerini kaybetse de ara ara kadroya girmeyi sürdürdü. Sezonun ikinci yarısıyla birlikte kadronun değişmezi olmayı başaran İlkay, Dortmund'un şampiyonluğunda önemli katkı sağladı.

DHA

YORUM YAZ