MENÜ

Helal olsun Elif

Avrupa Güreş Şampiyonası bayanlar 63 kiloda Elif Jale Yeşilırmak bronz madalya kazandı.

Helal olsun Elif

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, bayanlar 63 kiloda mindere çıkan Elif Jale Yeşilırmak, İsveçli Malin Mattsson’u yenerek bronz madalya kazandı. Yeşilırmak, bu başarısıyla Türkiye’ye 12 yıl aradan sonra ilk bronz madalyayı kazandırdı.

Macaristan’da 2000 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Zarife Yıldırım’ın Türkiye’ye kazandırdığı bronz madalyanın ardından Yeşilırmak da bu başarıyı elde eden ikinci bayan güreşçi oldu.Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Elif Jale Yeşilırmak’ın başarısından dolayı gurur duyduğunu söyledi.
Bayan Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu ise yaptığı değerlendirmede, madalyanın kendileri için büyük bir mutluluk vesilesi olduğunu belirtti.

Kosukoğlu, "İnşallah Elif olimpiyat elemelerini de geçecek. Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etme hakkına sahip olacak. Bu turnuvaya iyi hazırlanamadan geldik. Buna rağmen elde edilen başarı bizi ilerisi için umutlandırdı. Hedefimiz en az üç sıklette olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek" dedi.
Milli sporcu Yeşilırmak da Türkiye’ye bronz madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu dile getirerek, "Hedefim altın madalya kazanmaktı ama bronzda kaldım" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ