MENÜ

"Hedefimizde bu puan kaybı yoktu"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Trabzonspor ile berabere kalmalarıyla ilgili olarak, hedeflerinde böyle bir puan kaybının olmadığını söyledi.

"Hedefimizde bu puan kaybı yoktu"

Denizli, karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Bu maç hedefimize giderken önümüzdeki en zorlu engeldi. Trabzonspor çok rahat bir maça çıktı. Her takım kendi prestiji için her şeyini ortaya koyar. Bizim de Trabzonspor’un da kazanabileceği pozisyon üretilen bir 90 dakika oldu" diye konuştu.

Fizik kapasite olarak en fazla harcama yaptıkları maçı oynadıklarını kaydeden Denizli, şöyle devam etti: "İlk yarıda Yusuf’un çizgide çok kalması bizi biraz zorladı. Ancak ikinci yarıda çok iyi mücadele ettik. Kazanmak istiyorduk. Rüştü’nün sakatlığı ile ağır bir sekteye uğradık. Hücumda çok fazla alternatifimiz yok. Sakat olan Tello, Nihat ve Tabata’yı kullanamadık. Rüştü sakatlanınca 2 değişiklik yapabildik. Kısacası hedefimizde böyle bir kayıp puan yoktu. Eğer şampiyonluk şansından bahsedecek olursak 1 hafta sonra daha net bir şekilde konuşma imkanına sahip oluruz. Maçlar devam ediyor. Rakiplerimizin oynayacağı maçlar bizim için önem kazandı. Kazansaydık avantajlı duruma gelirdik." Denizli, mücadele ve temposu yüksek bir maç oynandığını, ancak gol yollarında iki takımın da başarılı olamadığını kaydetti.

"HOCALARIMIZLA KONUŞTUK VE TEŞEKKÜR ETTİK"
Oyunun son dakikalarında ortaya çıkan bir pozisyon bulunduğunu anlatan Denizli, penaltı itirazı yapılan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Zaman gelir futbolcu, teknik adam, hakem hataları belki bir şampiyonu ortadan kaldırabilir. Bu akşam benim yaşadığım pozisyonu değerlendirmede bir hata oldu. Maçtan sonra hocalarımızla konuştuk, teşekkür ettik. Hepimiz insanız hata yapabiliriz. Kendi aramızda konuştuk. Onlarla konuşmam beni tatmin etti. Bu, benim olduğum açıdan pozisyonu değerlendirmem. Bir pozisyonun ele çarpma, faul olduğunu belki bir hakemden daha iyi değerlendirecek bir insanım. Farkında olmadan saha çizgisini geçmiş olabilirim. Buradan konuşmak yanlış olur. Benim değerlendirmem öyleydi ama benim değerlendirmemle olmuyor."

"ÜZERİMİZDEKİ RAKİPLERLE OYNAYACAĞIZ"
Denizli, lig tablosunun gayet açık olduğunu belirterek, "Üzerimizde yer alan 2 değerli rakibimizle maçımız var. O maçlardan istediğimiz sonuçları alamazsak şampiyonluktan bahsetmek hayalcilik olur" dedi.
Lig tablosu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerin "Kehanet" olarak yorumlanmasının kendisini üzdüğünü ifade eden Denizli, "Bunların kehanet olarak algılanması beni üzüyor. Bunlar sadece benim yaptığım değerlendirmeler. Bu değerlendirmeyi yapacak futbol bilgisine de sahibim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİNİN UZATILMASI
Sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılmasıyla ilgili bir soruya Denizli, "Kulübüm için yaptığım sözleşmeyi fedakarlık olarak değerlendirmiyorum. Burada çok mutluyum. İnşallah Allah bana burada uzun yıllar çalışmayı nasip eder. Umarım burada teknik adamlık kariyerimdeki başarıların üstüne çıkarım, kulübüm de büyük başarılara imza atar" diye yanıt verdi.

Mustafa Denizli, maçtan sonra Lig TV’de canlı yayında yaptığı açıklamada ise sözleşmesini uzatmasıyla ilgili "Ligin bitmesine az bir süre var. Burada yönetim hocasıyla devam etme niyetini ortaya koydu. Sözleşmenin 1, 3, 5 yıl olmasının önemi yok. Medyanın bu konuyu bu kadar kurcaladığı bir dönemde, kulüp başkanım, yöneticim benimle devam etmek istedi. Bu camiada çalışmaktan çok mutluyum. Devam etmeyecek hocayla çalışan futbolcunun motivasyonunda da farklılık olabilir" diye konuştu.

Denizli, ayrıca canlı yayında muhabirin sorusu üzerine, "Şampiyonluk şansını asla ve asla Beşiktaş kaybetmez. Ancak kapanmayacak bir fark olursa böyle olur. Beşiktaş kendi göbeğini kendi kesecek döneme sahip. Bunu önümüzdeki maçlar ortaya çıkaracak. Çok net bir penaltı pozisyonu vardı. Bunu da hocalarla paylaştım. Onların verdiği cevap bana yetti" dedi.

ERNST: "SONUNA KADAR KOVALAYACAĞIZ"
Beşiktaş’n Alman futbolcusu Fabian Ernst ise iki takımın da bol pozisyon bulduğu bir maç oynandığını ifade etti. İki takımın da sahadan 3 puanla ayrılabileceğini anlatan Ernst, "Sakat oyuncularımız vardı. Maalesef bugün buradan 3 puanla ayrılamadık. Hayal kırıklığı içindeyiz. Kazanamadık ama umudumuz var ve sonuna kadar kovalayacağız" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maça da değinen Ernst, "Derbi maçı kazananın şampiyonlukta büyük bir şans sahibi olacağını düşünüyorum. ’Olmak veya olmamak’ maçı. Fenerbahçe 1 adım önümüzde, ama biz de maçı alırsak şansımız devam edecek" diyerek sözlerini tamamladı. İbrahim Üzülmez ise şampiyonluk şansının ligin sonuna kadar devam edeceğini belirterek, "Rakipler de puan kaybedecektir ama bizim puan kaybetmememiz gerekiyor" dedi.

YORUM YAZ