MENÜ

"Hedefimiz Avrupa"

Serdar Gürler ve Aydın Karabulut... Biri 7 gol 2 asistle ilk yarının yıldızı oldu. Diğeri maç kaçırmadı, takımına büyük katkı sağladı. Gençlerbirliği’nin 2 yıldızı Avrupa hedefine vurgu yaptı, bireysel hedeflerini de FANATİK’e anlattı, ortaya müthiş iki öykü çıktı.

"Hedefimiz Avrupa"

Serdar Gürler’le başladık söze... 16 maçta sezona damga vuran oyuncunun filmlere konu olacak bir Türkiye’ye geliş hikayesi var. Ondan dinleyelim:

"Türkiye'ye kaçtım"

“Fransa’dan ayrılıyordum. Transferin bitmesine 2 gün vardı. Bulgaristan’a gittim. Aatif’ın eski takımı C.Burgas ile anlaşacaktım... İmzayı tam atacakken beni Elazığspor’un genel menaceri Özgür Öztürk aradı, “Seni istiyoruz” dedi. 10 dakika istedim. Babama sordum ve karar verdim. Ama beni Bulgaristan’a götüren menacerin bundan haberi yok. Menacerden kaçtım yanımda bir arkadaşımla. Dil yok, bir şey yok. Taksiciye ‘translate’ ile ‘Beni gümrüğe götür’ dedim. Sınırı yaya geçtik. İstanbul’a giderken yarı yolda pasaportumu kaybettiğimi farkettim. Bir daha geri döndük, binbir uğraşla taksiciyi bulduk, orada unutmuşum. Sonra uçağı kaçırdık, transferin bitimine 12 saat kala imzayı atabildim. Hayatımın en stresli anlarıydı ve tabii ki dönüm noktasıydı.”

‘Halilhodzic pişman oldu’

Trabzonspor’da çok kötü günler geçirdim... Hami hoca aldı, 3 gün sonra Halilhodzic, ‘Seni istemiyorum’ dedi. Daha görmemişti bile beni. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu kalmamı istiyordu aslında. Halilhodzic de sonrasında, ‘Keşke Serdar’ı oynatsaydım’ demiş. Ersun Yanal da oynatmadı, nedenini bilmiyorum. 1.5 senem gitti. O süreçte Twitter’a bakıyordum, ‘Serdar Gürler hâlâ yaşıyor mu!’ diyenler vardı. Gençlerbirliği’nde ise yeniden doğdum. İbrahim Üzülmez, gelir gelmez bana çok büyük destek verdi, güvendi ve eski Serdar ortaya çıktı. Bu seneki ilk hedefim de milli takıma yükselmek. Çok iyi isimler var ama 7 gol 2 asistim var. Performansa göre alınacaksa orada yerim var diye düşünüyorum.”

‘Galatasaray iddiası var ama’

“Zaman zaman Galatasaray iddiaları çıktı ama ben o hatayı bir kere yaptım. Elazığ’dan Trabzon’a giderken acele ettim. Şimdi ise kulübümde iyi ve mutluyum. Bir daha hata yapmak istemiyorum. Büyük takıma gideceksen Alper Potuk gibi 6.5 milyon Euro’ya, Ozan Tufan gibi, Volkan Şen gibi güçlü gideceksin ki ağırlığın olsun. Yoksa ezilirsin. Büyük takımlarda kanat oyuncularına bakıyorsun hemen hemen hepsi yabancı. O bölgelerde dünya yıldızları oynuyor. O yüzden en doğru zamanda en doğru şekilde gitmeliyim”

‘Ümit hoca Fener’in başına geçecek’

“İbrahim hocanın başlattığını Ümit Özat hoca sürdürüyor. Saha dışında abi kardeş gibidir. Saha içinde ise çok ciddidir. Onun da bir hedefi var. Bir gün Fenerbahçe’nin başına geçmek istiyor. Bu yüzden işini çok ciddi yapıyor.”

‘Başakşehir Emre’siz yapamaz’

“Başakşehir iyi takım olmuş. İyi savunma yapıyorlar. Tamamen lige ve kupaya odaklılar. O takımdan bir oyuncuyu çıkarırsan orta sıraya oynarlar o da Emre Belözoğlu. Çünkü kontra oynuyorlar, önde Mehmet Batdal çok iyi iş yapıyor.”


Beşiktaş’ta tutunamadı, gittiği hemen her takımda yetenekleriyle ön plana çıktı. Ancak yaşadığı sorunlar futbolunu hep gölgede bıraktı. Aydın Karabulut artık 28 yaşında ve 2 çocuk babası. Gençlerbirliği’nde fırtına gibi esen yıldız oyuncu kariyerindeki ilk özel röportajını FANATİK’e verdi. İşte sözleri: “Konuşmayı pek sevmem. Tanınmak gibi bir derdim de yok. Zaten tanıyanlar da kötü tanıyor! Geriye bakmıyorum. Çünkü bakarsam, çıkamam oradan. Hep gençlik kazaları! Yaş artık 28, iki çocuğum var ve kafa ‘dank’ etti”

‘Hocalarla hep ters düştüm’

“Sivas’tan Bursaspor’a giderken dizimdeki kıkırdaklarda sıkıntı vardı. Anlaşmadan önce, “Sezon sonu ameliyat olurum” dedim. Ama imzayı attıktan sonra Şenol Güneş, ‘Ameliyat ol, ben bu yükün altına giremem’ dedi. O zaman deliydik. Oynamak için ‘olmam’ dedim. Ters düştük. Ameliyat olsam belki hâlâ oradaydım. Sivas’a kiralandım, bu sefer de Sergen hoca ile ters düştük. Bursa’ya geri geldikten sonra da Hamza hoca vardı, şans vermedi. Hep ters düştüğüm için, ‘Bunu alırız ama sıkıntı yaratır’ dediler sürekli.”

‘İdmanlara çıkmıyordum’

“Açık açık, ‘Arıza’ diyorlar bana. Ama şimdi İbrahim Üzülmez ve Ümit Özat görüyor. Hiçbir sıkıntı yok. Her şey yolunda. Ben sahada olduğum sürece zaten bir şekilde bir şeyler yapıyorum. Eskiden oynamadığımda sıkıntı çıkarırdım, şans verilmeyince psikopata bağlıyordum. İdmanlara falan çıkmıyordum ama hepsi geride kaldı. İki çocuk babası Aydın var artık. Sakinleştim. Gençlerbirliği’ne geldiğimde herkes, ‘Bu kırıkla ne yapacağız!’ diyordu. Ama şimdi herkes çok seviyor. Doğruya doğru gittiğim her yerde kadro dışı kaldım”

‘Özat’la ilk günde kadrodışı’

“Ümit Özat hocamız da beni kadrodışı bırakmıştı aslında Ankaragücü’nde... Daha ilk gün hem de. Geldiğinde, ‘Bekarlar tesiste kalacak’ dedi. Ben evli değildim ama ‘Ben gideceğim’ dedim, gittim. Sabah geldiğimde odasında bekliyordu. ‘Seni istemiyorum’ dedi. Çıktım gittim ben de. Şimdi ise babam gibi. Saha dışında onunla istediğini yap ama içeride ciddi olacaksın. ‘Babam’ diyorum ona şimdi.”

‘Hakemlerin ismini bilmiyorum’

“Hakemler çok eleştiriliyor. Ama onlarla fazla muhatap olmuyorum. Zaten 3-4 tane sarı, 1 tane kırmızı görmüşümdür. İstediğin kadar itiraz et, kararını değiştiremezsin. Kendilerini üstün görmesinler yeter. Açıkçası isimlerini bile bilmiyorum”

‘Beşiktaş’ta yat kiraladım’

“Gençlere ‘Futbolumu örnek alın, yaşantımı değil’ diyorum. Eskisi için tabii bu. Beşiktaş’a gittim mesela yaşım daha 18’di. İlk paramla yat kiraladım, yatta yaşadım. Gezdik tozduk hep. Artık idman bile kaçırmıyorum. İşimi yapıyorum”



Haberin Devamı
YORUM YAZ