MENÜ

"Hedef Playoff olmalı"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Babaoğlu: "Mersin ekibinin artık Play-Off oynayabilen ve tur atlayan bir takım haline gelmesi gerekir" dedi.

"Hedef Playoff olmalı"

Beko Basketbol Ligi’ni 10. sırada tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni sezonda takıma takviyeler yaparak, üst sıraları zorlayan bir ekip olmak istiyor.

Haberin Devamı

Antrenör Mete Babaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımda devre arasında göreve başladığını hatırlatarak, o günden bu yana yaptıkları 15 maçtan 8 galibiyet aldıklarını söyledi.

Ligin ilk yarısında ise takımın sadece 4 galibiyetin bulunduğunu belirten Babaoğlu, şöyle konuştu:
"Bu açıdan baktığımız zaman, yarışa çok geriden başladık. Ayrıca özellikle ikinci yarıda çok ciddi sakatlıklarla karşı karşıya kalmış olsak bile, ikinci yarıya baktığımız zaman performansımız hedeflerin üzerinde. Ancak genele bakarsak, aynı şeyi söylemek mümkün değil. Mersin ekibinin artık Play-Off oynayabilen ve tur atlayan bir takım haline gelmesi gerekir."

Babaoğlu, bunun için çalışmalara şimdiden başladıklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gelecek sezon hazırlıkları çerçevesinde kadromuzun bazı bölümlerine takviyeler yapacağız. Mesela bizim bu sene yaşadığımız en büyük sorun, oyun kurucumuzun olmamasıydı. Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi iyi bir takımın oyun kurucusuz olması, hakikaten çok büyük bir eksiklik. Bu zamana kadar bazı oyuncu arkadaşlarımızın gösterdiği çaba ve fedakarlıklarla, bu mevkiyi doldurmaya çalıştık. Fakat bunun böyle gitmesine izin veremeyiz. Transfer yaparken, takımın gücünü kaldırabilecek bir oyun kurucu ile anlaşmak istiyoruz. Sezon sonuna kadar oyuncularımın gösterdiği performanstan dolayı, hepsini yürekten kutluyorum."

Haberin Devamı

Babaoğlu, sezon süresince zaman zaman düşme potasındaki takımlardan birisi olduklarını da söyledi.
Bu açıdan ikinci yarının kendileri için çok stresli geçtiğini anlatan Babaoğlu, "Fakat yönetimimiz çok sağlam bir şekilde arkamızda durdu. Özellikle maddi anlamda desteklerini hiç bir zaman esirgemediler. Eğer bugün gelecek adına planlar kurabiliyorsak, yönetimin arkamızda olması bizi etkileyen, başarıya yönelten en büyük unsurdu. Bu yüzden yönetimimize de desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

AA

YORUM YAZ