MENÜ

Haydi kızlar

Voleybolda Türkiye'ye ilkleri yaşatan Filenin Sultanları, bugün başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek. Ay-Yıldızlılar gruptaki ilk maçında, Azerbaycan'la TSİ 18.30'da karşılaşacak.

Haydi kızlar

İtalya ile Sırbistan’ın ortak organize ettiği Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası bugün start alacak. Voleybol tarihinde Avrupa arenasında 10. kez sahne alacak Filenin Sultanları, bugün ilk maçına çıkacak. Ev sahibi İtalya, Hırvatistan ve Azerbaycan’la B Grubu’nda yer alan Türkiye, TSİ 18.30’da Azerbaycan’la karşı karşıya gelecek. 2005’te gümüş madalya kazanarak bir ilki gerçekleştiren millilerimiz, bu şampiyonada da en az ilk 4 hedefiyle mücadelesini verecek.

Haberin Devamı

En zorlu rakip İtalya

Gruplarında ilk sırayı alacak takımlar çeyrek finale yükselecek. Grup maçları sonunda 2’nci ve 3’üncü olanlar çeyrek finale yükselebilmek için Play-Off karşılaşmaları oynayacak. Grup 4’üncüleri ise elenecek. Sultanlar eğer 3. ya da 2. olursa, D Grubu’nun 2 veya 3.’süyle karşılaşacak. Son şampiyon İtalya grubun en zorlu rakibi, Hırvatistan son 5 şampiyonada ilk 4’e giremezken, Azerbaycan’ın sadece 2005’teki 4.’lüğü dışında herhangi bir derecesi bulunmuyor.

YORUM YAZ