MENÜ

Haydi Fırtına kopart bizi!

Inter'i Milano'da yıkıp, Lille'den 1 puan koparan Trabzonspor, Türkiye'ye bir zafer daha yaşatmaya hazır. Fırtına bu kez Moskova'da esip, gruptan çıkma yolunda en kritik adımı atmayı hedefliyor

Haydi Fırtına kopart bizi!


Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarından men edilmesiyle son anda Şampiyonlar Ligi biletini kapan Trabzonspor’un en başta işi çok zor görünüyordu. Ancak gruptaki ilk maçında Milano’da destan yazarak Inter’i deviren Bordo-Mavililer, bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İkinci sınavında konuk ettiği Lille’den de
1 puan koparan Trabzonspor, Türkiye’ye bir gurur daha yaşatmaya hazır. Karadeniz temsilcisi, deplasmanda kozlarını paylaşacağı CSKA Moskova karşısında en az 1 puanı hanesine yazdırıp, ülkeye avantajlı dönmenin hesapları içinde. Ancak Şenol Güneş’in öğrencileri, eğer bir aksilik yaşanmazsa, son ana kadar galibiyeti de kovalayacak. Burak Yılmaz’ın yokluğunda 4 puan elde eden Fırtına’da, Moskova’daki hava şartları en ciddi sıkıntı olarak görülüyor. Bordo-Mavililer oldukça sert bir kış geçiren Rusya’ya özel önlem alarak gitmişti.

Haberin Devamı

Hakem yabancı değil!

Karşılaşmayı yönetecek olan İngiliz hakem Mark Clattenburg ise geçen sezon Galatasaray’ın UEFA Kupası Play-Off mücadelesinde Karpaty Lviv ile 2-2 berabere kaldığı 90 dakikada düdük çalmıştı.

AKIL OYUNLARI

Trabzonspor kazanırsa
CSKA Moskova’yı saf dışı bırakarak, en azından Avrupa Ligi’ni garantileyecek. Grup liderliği için büyük avantaj sağlarken, ilk ikinin en ciddi favorisi haline gelecek.

Berabere kalırsa
Fırtına’nın aslında iki CSKA maçındaki hedefi 4 puan. Yani beraberlik, temsilcimize çok şey kaybettirmeyecek. Rövanşta kazanılacak bir zafer, tüm hesapların tutmasını sağlayacak.

Trabzonspor kaybederse
Önemli bir avantaj elden kaçmış olacak, ancak Trabzon’daki maçta CSKA’nın mağlup edilmesi halinde işler yine düzelecek. Bir yandan da Inter ile Lille’in puan kaybı yaşaması beklenecek.

Haberin Devamı

YORUM YAZ