MENÜ

Haydi Başakşehir

Ülkemizi Avrupa’da en iyi temsil eden ve son 32 iddiasını sürdüren takımımız Başakşehir, bu akşam Roma’yı ağırlayacak. Kazanılacak bir zafer, hem gruptan çıkmamızı sağlayacak hem de ülke puanı adına çok değerli olacak.

Haydi Başakşehir

UEFA Ülke Sıralaması’nda sezonu ilk 10 içinde tamamlamazsak, 2020-21 şampiyonumuz bile 2021-22 Devler Ligi için ön eleme oynamak zorunda kalacak. Salı akşamı Galatasaray, Club Brugge karşısında Şampiyonlar Ligi’nde son anda galibiyeti kaçırırken, bu akşam Avrupa Ligi’nde Başakşehir, sahasında Roma ile karşılaşırken, iddiası olmayan Trabzon ve Beşiktaş da sahne alacak.

Haberin Devamı

Bu ekiplerimiz içinde Başakşehir, tartışmasız Avrupa arenasında Türkiye’yi en iyi temsil eden takım konumunda yer alırken, UEFA ülke puanı sıralamasında Ay-Yıldız’a çok önemli bir katkı sağladı. J Grubu’nda 7 puanla lider durumda yer alan Turuncu- Lacivertliler, eski oyuncusu Cengiz Ünder’in takımını yenmeyi başarırsa, bitime bir maç kala gruptan çıkmayı garantileyecek ve liderliğini sürdürecek.

1000 puanlık katkı yaptılar...

Okan Buruk’un öğrencileri, bu sezon kazandığımız 3.400 ülke puanına 1000 puanlık, Galatasaray ise 800’ü bonus olmak üzere 1200 puanlık katkıda bulundu. Türkiye, sıralamada 32.000 puanla 33.300 puanlı Ukrayna’nın hemen arkasında 11. sırada yer alıyor. Ancak hemen arkamızdaki Avusturya da 30.725 puanla takibini sürdürüyor. Bu yüzden iddiasını sürdüren tek takımımız Başakşehir’in yoluna emin adımlarla devam etmesi, diğer temsilcilerimizin de veda edene kadar maksimum puan almaları, ülkemiz adına çok ama çok önemli olacak.

Haberin Devamı

Üç oyuncu sınırda

Roma mücadelesi öncesi Başakşehir’de 3 oyuncumuz kart sınırında yer alıyor. Eğer bu akşamki mücadelede Crivelli, Guldbrandsen ve Skrtel kart görürse, Avrupa Ligi’nde gruptaki son maç olan M’Gladbach’a karşı forma giyemeyecek. Konuk ekip Roma’da ise Diawara, Kluivert ve Veretout, kart görmeleri halinde Wolfsberger maçında görev yapamayacaklar.

25. maçına çıkıyor

Turuncu-Lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 24 maçta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 24 gol atan Başakşehir, kalesinde 34 gole engel olamadı. İç sahada ise temsilcimiz, taraftarı önünde 12 maçta, 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Evinde Başakşehir, yediği 10 gole karşılık ise rakiplerine yine 10 golle cevap verdi.

YORUM YAZ