MENÜ

Haydar Yılmaz: Az laf çok iş

Aytemiz Alanyaspor'un Kaptanı Haydar Yılmaz, Sergen Yalçın'la yaşanan değişimi FANATİK'e anlattı: “sergen hoca futbolcularla çok az iletişime giriyor, serbest bırakıyor, sıkmıyor, bunaltmıyor. Gerektiği yerde gerekeni söylüyor. oyuncu da bu rahatlığın karşılığını sahada veriyor. Hep beraber Avrupa’yı konuşuyoruz şimdi”

Haydar Yılmaz: Az laf çok iş

Sergen Yalçın yönetiminde ayağa kalkan, devlere geçit vermeyen bir takım haline gelen Aytemiz Alanyaspor, 3 büyüklere karşı tarihinde ilk galibiyetini Fenerbahçe’yi yenerek aldı. 41 puana ulaşan Turuncu- Yeşilliler, Avrupa ateşini yaktı. Peki Sergen Yalçın, Alanya’da neyi değiştirdi. Takımın 1 numarası Haydar Yılmaz’a sorduk.

Haberin Devamı

İşte cevabı:

“Bizim gibi mütevazı Anadolu takımları için büyük takımlara karşı oynanan her maç önemli. Başakşehir ve Trabzon dışında 3 büyüklere karşı hiç maç kazanamamıştık. Bu yüzden çifte mutluluk birden yaşıyoruz.”

‘En doğrusunu yapıyor’

“Alanya’ya bugüne kadar gelen her hoca başarılı oldu. Yalnızca Hikmet Karaman hocamız şanssız bir dönem yaşamıştı, çok sakatlıklar vardı ve ayrılmak zorunda kalmıştı. Sergen Yalçın da futbolun her şeyini yaşamış, görmüş bir adam. Nerede ne yapması gerektiğini ondan daha iyi kim bilebilir! Onun bize yaşattığı fark ise verdiği rahatlık. Oyuncuyla en az iletişime giren hocalardan biridir. Bence de en iyisini yapıyor.”

‘Alanya’yı çok sevdi’

“Futbolcuyla çok az konuşur. Serbest bırakır, bunaltmaz. Devreye gireceği yeri çok iyi bilir ve bunu çok az konuşarak çok etkili bir şekilde yapar. Futbolcu da mesajı alır. Bu rahat ortam takım içerisine mutluluk getirdi. Oyuncu saha içerisinde bu rahatlığın karşılığını performans olarak veriyor. Klişe olabilir ama gerçekten aile ortamını sağladı hoca burada. Ve bence başarısındaki en büyük pay Alanya’yı çok sevdi, burada fazlasıyla mutlu.”

Haberin Devamı

‘Ciddi ciddi hedef var’

“Gerçekçi hedefimiz ligde kalmaktı. Ancak şu anda takım içerisinde ciddi ciddi Avrupa hedefinden bahsediyoruz. Hesaplar yapıyoruz. Neden olmasın! Takımdaki her oyuncu böyle bir başarının apoletini takmak istiyor. Bu yüzden 5 haftadan maksimum puanı alarak bu hedefe ulaşmak istiyoruz.”

‘Fener ayağa kalkar’

Fenerbahçe galibiyetinin ardından Aytemiz Alanyaspor’a ait sosyal medya hesaplarından kendisinin fotoğrafıyla yapılan, “Maç içinde göremeyenler için kalecimiz Haydar Yılmaz” paylaşımı hakkında da konuşan Haydar, şunları söyledi: “Esprili bir paylaşım olmuş. Ben de cevap verdim, ‘birkaç kez göründüm’ diye. Bunda kimse bir art niyet aramasın. Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya laf söylemek haddimiz olamaz. Futbol bir şov, bu da bunun bir parçası. Zor bir dönemden geçiyorlar. Büyük camialar ayağa kalkmasını bilir. Fenerbahçe’ye asla saygısızlık yapmak, laf sokmak gibi bir düşüncemiz olamaz.”

Haberin Devamı

Ömer Necati Albayrak

YORUM YAZ