MENÜ

Hauntzer, TSM'in güncel sorunları hakkında basına demeç verdi

Kuzey Amerika'da en çok sevilen League of Legends takımlarından biri olan Team SoloMid, son zamanlarda taraftarlarının beklediği performansı gösteremiyor. 5 Ağustos 2018'de Echo Fox takımına karşı mağlup olan TSM, liginin yedinci sırasında bulunuyor. Altı galibiyet ve sekiz mağlubiyet performansı ile %43 gibi nispeten düşük bir istatistik ile yoluna devam eden TSM'in üst koridor oyuncusu Kevin "Hauntzer" Yarnell, kendi takımının sorunları hakkında basına demeç verdi.

Hauntzer, TSM'in güncel sorunları hakkında basına demeç verdi

TSM'in en son kazandığı maç, 4 Ağustos 2018'de, ligin son sırasında bulunan Golden Guardians takımına karşı oynadığı maçtı. Geçtiğimiz hafta FLYQuest takımıyla yapılan maçta Wildturtle ile Flame'in alt koridordan yaptığı oyun bitirici atak karşısında takımca yeterli cevabı veremeyen ve oyunu kaybeden tecrübeli takımda sinirler gerilmeye başladı. Hauntzer, takımının son durumu hakkında şöyle bir açıklamada bulundu:

Haberin Devamı

"İstikrarsız bir takım performansı gösterdiğimiz bu süreçte, rakiplerimiz hakkındaki düşüncelerimiz de yanlış çıkıyor. FlyQuest maçı öncesi o takımın bize backdoor (gizli veya açık bir şekilde oyunu bitirme hamlesi) yapmak istediğini biliyordum ancak bunu başarabileceklerini düşünmemiştim. İnhibitör kulelerini alıp Baron'a gidip oyunu bitirmeyi planlamıştık ancak olmadı. En son ormancımızı değiştirerek kadro değişikliğine gittik ve bence kadro değişikliğimiz ile beraber yaşadığımız en büyük değişim ve elde ettiğimiz en büyük yarar, "tutarlılık" oldu. Bir önceki kadromuzda hem formunun tam zirvesinde olan oyuncular hem de performansının en dibinde olan oyuncular vardı ve bu yüzden birbirimize adapte olamıyorduk. Kadromuz şimdi birbirine adapte olabilen, metaya ayak uydurabilen, metayı daha çabuk anlayabilen ve kendi yeteneklerinin sayesinde metanın isteklerine göre oyun performansı gösterebilen isimlerle dolu."

Haberin Devamı

Hauntzer, TSMin güncel sorunları hakkında basına demeç verdi

Team SoloMid'in takım mantalitesinden bahseden Hauntzer, TSM'in daha önce içine kapanık bir takım olduğunu şu sözleriyle anlattı:

"Daha önce oyun kaybettiğimizde takımca susar ve kendi içimize kapanırdık. Ne yapabileceğimizi bilemezdik. Artık öyle bir takım anlayışına sahip değiliz. Bir problem ortaya çıktığında bunu kendi aramızda konuşacağız ve bu problemi oyun içerisinde çözeceğiz. Böylece birbirimize daha çok yarar sağlayacağız."

Hauntzer, TSMin güncel sorunları hakkında basına demeç verdi

TSM'in oyun stratejisindeki sorunlardan da bahseden Hauntzer, her ne kadar takım arkadaşlarına güvense de takımca bir taktiksel problem yaşadıklarının farkına vararak şu cümleleri de sözlerine ekledi:

"Metaya ayak uydurabilen ve onu daha çabuk anlayabilen oyunculara sahibiz ancak bu metada orta oyun döneminde ne yapacağımız konusunda bilgili değiliz. Orta oyuna geldiğimizde takımdan birden fazla ses çıkıyor. Bir kişi bir karar veriyor diğeri ise o kararı geçersiz sayıp kendi kararının uygulanmasını istiyor. Bu havayı sezdiğimde takımıma şu soruyu sordum: "Çocuklar, biz ne yapıyoruz?" Bu karar çatışmaları, kafamızı karıştırıyor ve aslında birden fazla karar vererek hiçbir sonuca ulaşamıyoruz. Kararsızlığımız, oyunda ortaya varlık koyamamamıza sebep oluyor. Takımca istediğimiz savaşları başlatamıyoruz ve takımca hareket edemiyoruz. Takım olarak koordinasyonumuz, sinerjimiz ve genel oyun tarzımız, maçları kaybetmemizin en büyük sebebidir. Biz, her şeye odaklanıyoruz, bir şeye odaklanmıyoruz. Diğer takımlar ise sadece tek bir oyun stiline odaklanıyor ve kendi oyun tarzlarına sadıklar. Bizim bu konuda gelişmemiz gerekiyor. Gerçekten iyi oyunculara sahibiz ve tüm oyun stillerini oynamak ve bunları sahaya yansıtmak istiyoruz. Bu istek, şu an için bizim gibi bir takım adına iddialı bir istek."

YORUM YAZ