MENÜ

Hasan Arat: İstanbul 2020'ye en kuvvetli aday

İstanbul 2020 Olimpiyat Adaylığı Komitesi Başkanı Hasan Arat, son adaylığın geçmişteki adaylıklardan farklı olduğunu vurgulayarak, "İstanbul olarak beyan ediyoruz, hazırız. İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nda en kuvvetli aday olduğuna inancımız tam' dedi.

Hasan Arat: İstanbul 2020'ye en kuvvetli aday

İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası spor organizasyonları danışmanlık firması JTA'nın düzenlediği toplantıda konuşan Hasan Arat, İngiliz basınına İstanbul'un 2020 adaylığı çalışmalarındaki son gelişmeler hakkında bilgi verirken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

24-27 Mart tarihleri arasında İstanbul'a gelecek denetleme heyeti yurt dışı kampanyalarını artıran Komite Başkanı Hasan Arat, son olarak 2012 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Londra'yı ziyaret etti. Burada JTA yetkilileri ile bir araya gelen Arat, İstanbul'daki hazırlıkların ne aşamada olduğunu anlatma fırsatı buldu.

YENİ TÜRKİYE'NİN YENİ ADAYLIĞI

7 Ocak'tan itibaren uluslararası kampanyalara başladıklarını ve bu kampanyalarda İstanbul'un tanıtımını yaparak çalışmaların ne safhada olduğunu anlattıklarını belirten Arat, "Bildiğiniz gibi 24-27 Mart tarihleri arasında İstanbul'a bir denetleme heyeti gelecek. Yaptığımız çalışmalar buradaki basını ve diğer adayları da yakından ilgilendiriyor. Bu İstanbul'un beşinci adaylığı, diğer dört adaylık ile arasında fark var. İstanbul olarak beyan ediyoruz. Bu yeni Türkiye'nin yeni adaylığı. Türkiye'nin spor organizasyonlarında edindiği tecrübeler bütün bunları kanıtlıyor. İstanbul 2020'nin finalde en kuvvetli aday olduğu konusunda inancımız tam. Umarız 7 Eylül'de İstanbul Boines Aires'de hak ettiği ödülü alır ve 2020 Olimpiyatları'nı düzenleme şansını elde eder" diye konuştu.

BİR OYUN, BİR KENT, İKİ KITA

Toplantıda, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na hazır olduğunu ifade eden Hasan Arat, İstanbul'un Asya ve Avrupa'yı, Doğu'yu ve Batı'yı, tarihi ve moderni, kapasite ve fırsatı buluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin bir oyun, bir kent ve iki kıta sunduğunu, hükümetin de tam desteği ile tamamıyla Olimpiyat adaylığına odaklandıklarını aktardı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan çok şey öğrendiklerini ve Paralimpik Oyunların Türkiye'ye büyük ilham kaynağı olduğunu kaydeden Arat, bu oyunların hem çocuklar, hem gençler, hem bölge, hem de Türkiye için büyük motivasyon olacağına inandıklarını belirtti.

Son olarak Arat, "Gerek özel, gerek devlet sektöründe Türkiye neye söz vermişse yerine getirir, Türkiye ne yapacaksa onun sözünü verir" dedi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ