MENÜ

Harry Kane'nin golü İngiltere'de rekor kırdı

G Grubu’nda İngiltere’nin, Tunus’u 2-1 yendiği maçta galibiyetin geldiği an, Ada’da 18.3 milyonla 2018’in en çok izlenen tv programı oldu. Bu maç, 18 milyonla bu sene gerçekleşen Kraliyet Düğünü’nü bile geride bıraktı.

Harry Kane'nin golü İngiltere'de rekor kırdı

Katıldığı hemen hemen her turnuvada favoriler arasında gösterilen ancak bir türlü beklentileri karşılayamayan İngiltere, 2018 Dünya Kupası’na zor da olsa galibiyetle başladı. İngilizler, G Grubu’nda zayıf rakibi Tunus’u 90+2’de ilk golü de atan Harry Kane’in kafa vuruşuyla yıktı ve turnuvaya 3 puanla başladı. Ada temsilcisine uzatmada zaferi getiren bu golün atıldığı an, İngiltere’de bu yıl gerçekleşen Kraliyet Düğünü’nü de geride bırakarak, en çok izlenen tv programı olarak tarihe geçti. 2018 yılında rekor, 18 milyon izleyiciyle Prens Harry’nin, Meghan Markle’le evlendiği törendi.

Türkiye’de de zirvede...

Ancak Kane, maçı canlı yayınlayan BBC kanalındaki mücadelede attığı golle, bu rekoru tarihe gömdü ve karşılaşmanın 18.3 milyon kişi tarafından izlenmesini sağladı. Kane’in 3 puanı getiren vuruşunun ardından dakikada 52 bin tweet atılması dikkatlerden kaçmadı. Bu arada da Türkiye’deki reyting oranlarına göre bu mücadele, Survivor’ı geçerek önceki günün en çok izlenen programı olmayı başardı.

Herkese VAR onlara yok!

2018 Dünya Kupası’nda kullanılan VAR (Video Yardımcı Hakem) sistemi, birçok önemli kararın verilmesinde şu ana kadar hakemlere çok yardımcı oldu. Ancak İngiltere’nin, Tunus’u yendiği mücadelede maçın hakemi Wilmar Roldan, pek VAR’a ihtiyaç duymadı. Tunus’un ilk penaltısında direkt beyaz noktayı gösteren Roldan, ikinci yarıda İngilizler’in penaltı diye itiraz ettiği iki pozisyonda oyunu devam ettirdi ve teknolojiden yardım almadı. Ada’da gazeteler, bu yüzden hakeme tepki gösterdi.

Sineklere çare bulamadılar

İngiltere-Tunus karşılaşmasının oynandığı Volgograd şehrindeki mücadelede yetkililer, sineklerin hem kentteki hem de stattaki egemenliklerine karşı koyamadılar. Özellikle önceki günkü karşılaşmada her iki takımın oyuncuları, sahanın hemen hemen her yerine giren sinekler için aralarda sprey ilaç bile kullandı. Helikopterle stadın üstüne ilaç sıkılmasına rağmen bu başarılı olamadı. İngiliz futbolcular, “Maçta ağzımıza, burnumuza her yerimize sinek girdi” dediler.

Harry Kanenin golü İngilterede rekor kırdı


Lingard, sineklerden korunmak için büyük çaba harcadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ