MENÜ

Harikasınız!

Engelli sporcularımızdan madalya yağmuru devam ediyor. Önceki gün 50 metre kelebekte Dünya Şampiyonu olarak bir ilke imza atan Beytullah Eroğlu, dün de 50 metre sırt üstünde bronz kazandı. Halterde Nazmiye Muratlı, Dünya ikincisi olurken, Para-Tekvando Milli Takımımız da Dünya Oyunları’nda 1 altın, 2’şer gümüş ve bronz aldı.

Harikasınız!

Çok değil, bundan 17 yıl önce Sydney Paralimpik Oyunları’na sembolik olarak sadece 1 sporcuyla katılmıştık! Bugün ise engelli sporcularımız katıldığı her uluslararası organizasyonda ülkemize madalya kazandırmayı alışkanlık haline getirdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün hemen akabinde yapılan iki büyük organizasyondan peş peşe sevinçli haberler gelmeye devam ediyor. Meksika’nın başkenti Mexiko’da devam eden Paralimpik Dünya Şampiyonası’nın ilk gününde 50 metre kelebekte tarihimizin ilk altın madalyasını alan Beytullah eroğlu, dün de erkekler 50 metre sırtüstünde bronz madalya elde etti.

Sümeyye de 4.’cü oldu

Milli yüzücümüz 50 metre sırtüstünde 42.05’lik derecesiyle Brezilyalı Daniel Dias ve Vietnamlı Thanh Tung Vo’nun ardından üçüncülük kürsüsüne çıktı. Aynı şampiyonada mücadele veren bir başka yüzücümüz 14 yaşındaki Sümeyye Boyacı ise 50 kadınlar metre sırt üstünde 46.57 ile dördüncü olarak madalyayı kıl payı kaçırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ