MENÜ

Hamzaoğlu: Burak böyle oynasın diye 11'e almadım

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Sivasspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Hamzaoğlu: Burak böyle oynasın diye 11'e almadım

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında 2-2 sona eren Medicana Sivasspor maçında yaptıkları hataları gidererek, yollarına devam edeceklerini söyledi.

Hamzaoğlu, deplasmanda oynadıkları Medicana Sivasspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin ilk maçında sahaya iyi futbol ve iyi skor için çıktıklarını ancak yedikleri erken gol nedeniyle oyun disiplininden koptuklarını belirtti.

İkinci yarıda toparlandıklarını ve 2-0 geriye düşmelerine rağmen reaksiyon gösterdiklerini aktaran Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"İlk yarı biraz hazırlık maçı gibiydi ama ikinci yarı kendimize geldik. Erken yediğimiz gol morallerimizi bozdu. Hücumdayken çok boşluk bıraktık, Sivasspor da iyi pas yapan bir takım. Fırsatları değerlendirdiler. Bazı şeylerin erken olması iyidir. Bundan sonra yolumuzu buna göre çizeceğiz. Burak’ın da girmesiyle ön tarafta daha etkili olmaya başladık ve 2-2’yi yakaladık. Daha sonra ataklarımız, ortalarımız, şutlarımız oldu ama golü bulamadık. Sivasspor’u da tebrik ediyorum. İlk maçımızdı, eksiklerimiz var, hatalarımız oldu ama ilk maçta olması bizim adımıza iyi diye düşünüyorum. İnşallah, bundan sonraki maçlarda bu eksikliklerimizi tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz."
Felipe Melo’nun Sivas’a getirilmemesi ve Burak Yılmaz’ın yedek bırakılması kararının sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Melo’nun biraz daha zamana ihtiyacı var. Kampa geç katıldı. Kafasında da transfer olduğu için idmanlarda tam randıman alamadık. Getirebilirdik ama biraz daha çalışıp formunu yakalamasını istiyorum. Burak’a gelince, tabii siz farklı bir açıdan bakarsınız ama ben Burak’ın oyununu görünce ’demek ki doğru yapmışız’ diyorum. Burak bu şekilde oynasın diye ilk yarıda onu tercih etmedik. Burak'ı tebrik ediyorum. Çok iyi oynadı."
ifadelerini kullandı.

Hamza Hamzaoğlu, oyun anlayışıyla ilgili gidermeleri gereken eksiklikler olduğunu belirtti.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, devre arasında oyundan çıkan Wesley Sneijder’in ilk yarıda göğüs kafesine dirsek darbesi aldığını dile getirdi. Hamzaoğlu, devre arasında ağrı hissettiğini ve nefes almakta zorluk çektiğini söylemesi üzerine Hollandalı oyuncuyu riske etmediklerini söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ