MENÜ

Hamzaoğlu, bir ilki gerçekleştirmenin peşinde

Galatasaray sezon sonu mutlu sona ulaşırsa Hamza Hamzaoğlu, hem futbolcu hem de teknik adam olarak Galatasaray'da şampiyonluk yaşayan ilk isim olacak.

Hamzaoğlu, bir ilki gerçekleştirmenin peşinde

Hamza Hamzaoğlu, G.Saray hocası olarak kulüp tarihinde bir ilki başarmaya adım adım yaklaşıyor.

Prandelli’nin görevine son verilerek 28 Kasım 2014’te G.Saray’ın başına getirilen Hamzaoğlu, sarı kırmızılı kulüpte ulaşılması zor bir tarihe daha imza atmaya hazırlanıyor. Takımının başında ligde çıktığı ilk 11 maçta 29 puan toplayarak ‘en iyi başlangıca imza atan teknik adam’ olan Hamza Hamzaoğlu, şampiyonluk gelirse tarihe geçecek.

FUTBOLCUYKEN 2 ŞAMPİYONLUĞU VAR

Şu anda ligin bitimine 8 hafta kala 58 puan ile zirvede yer alan G.Saray, şampiyon olursa Hamzaoğlu, Türkiye’de profesyonel ligin başladığı 1959 yılından bu yana sarı kırmızılı kulüp tarihinde futbolcu ve teknik adam olarak şampiyonluk kupasını kaldıran ilk isim olacak. Başarılı teknik adam futbolcu olarak, G.Saray formasını giydiği 1991-95 sezonları arasında 1992-93 ve 1993-94 sezonlarında şampiyonluk sevincini yaşayan kadronun en önemli isimlerinden biriydi.

TAKIM SAVUNMASI ELEŞTİRİLİYOR AMA!

LİGDE son 9 maçta kalesini gole kapatamayan G.Saray’ın takım savunması eleştirilirken, Hamzaoğlu’nun imza attığı istatistikler ise bunları bir nebze olsun hafifletiyor. G.Saray, Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı 24 maçta tam 65 gol atarken kalesinde toplam 29 gol gördü. G.Saray, Prandelli döneminde ise 15 maçta kalesinde yine aynı sayıda, 29 gol görmüştü.

İKİSİ BİR ARADA OLMADI

Profesyonel ligin başladığı 1959’den itibaren G.Saray’da futbolculuğun ardından teknik adam olarak da görev yapan Turgay Şeren, Mustafa Denizli, Fatih Terim, Gheorghe Hagi, Bülent Korkmaz şampiyonluğu tadamamıştı. Şeren, Hagi ve Korkmaz futbolcu, Denizli ve Terim ise teknik adam olarak G.Saray’da şampiyonluğa ulaşmıştı.

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ