MENÜ

Hamza Hamzaoğlu: Elinizi taşın altına sokun!

Takımıyla dün yaptığı toplantıda, mutlu son için 7 maçları kaldığının altını çizen Hamzaoğlu, “Şampiyon olacağımızdan benim hiç şüphem yok. Ama siz de inanmalısınız. Hiçbir şey inanmadan başarılmaz. Artık herkes elini taşın altına sokmalı” dedi.

Hamza Hamzaoğlu: Elinizi taşın altına sokun!

Şampiyonluk yarışı kızıştıkça, Hamza hoca sertleşmeye başladı. Trabzon deplasmanındaki 2-1’lik yenilgi nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşayan 45 yaşındaki teknik adam, dün Florya’da gerçekleşen antrenman öncesi öğrencileriyle yaptığı toplantıda, önemli uyarılarda bulundu. Şampiyonluk mücadelesinin artık telafisi olmayan dönemine girdiklerini vurgulayan Hamzaoğlu, “Mutlu sona ulaşmamız için 7 maç kaldı. Ama artık ipler bizim elimizde değil. Rakiplerin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Zirveyle aranın açılmasına izin vermeyelim. Bu tür puan kayıplarını herkes yaşayacaktır. Ancak motivasyon kaybolduğunda en büyük sıkıntı başlar. Benim yine de şampiyon olacağımızdan hiç şüphem yok. Ama buna siz de inanmalısınız. İnancınızı, yüreğinizi sahaya koymalısınız. Her maç final gibi diyoruz, ama sahada finalmiş gibi davranmıyoruz. Artık herkes elini taşın altına sokmalı. Gerekirse iki kişilik mücadele etmeli. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, bu saatten sonra yarışı bırakamayız” ifadesini kullandı.

Maç videolarını izliyor

Antrenman sonrasında tesislerden ayrılmayan Hamza Hamzaoğlu’nun, Gaziantepspor maçı analizine başladığı öğrenildi. Ekibiyle birlikte maç videolarını izleyen başarılı çalıştırıcı, elde ettiği izlenimleri bugünkü antrenmanda takımına aktaracak. Buna göre bir maç taktiği belirlenecek. Mücadelenin TT Arena’da oynanacak olması sebebiyle, saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyen Hamza hoca, farklı bir galibiyetle birlikte hem takımın moralinin yerine gelmesini hem de rakiplere gözdağı verilmesini hedefliyor.

Son dakika krizi masada

Galatasaray antrenmanında konuşulan konulardan biri de, son dakikada yenen gollerle kaybedilen puanlar. Bu krizin perde arkasını aralamaya çalışan Hamza hoca, ‘fiziksel bir düşüş mü yaşanıyor’, yoksa ‘motivasyon kaybı mı var’ gibi soruların cevaplarını arıyor. Hem maçlardaki performansa dayalı ölçümleri inceleyecek olan Hamzaoğlu hem de öğrencileriyle görüşerek sorunun kaynağına inmeye çalışıyor. Ancak teknik heyet şimdilik ilk çözüm olarak savunma kurgusunu değiştirmeye karar verdi. Defansta Sabri, Chedjou, Semih, Hakan dörtlüsü görev alacak.

Melo&Semih: Biz hazırız

10 maçtır üst üste kalesini gole kapatamayan ve çok ciddi bir savunma zaafı yaşayan Galatasaray’da, sakatlıkları sona eren Semih ve Melo’nun geri dönüşüne bel bağlanmıştı. Bu oyuncuları Gaziantep maçında 11’e almaya hazırlanan Hamza hoca, dün iki öğrencisiyle de özel görüşmeler yaptı. Önce sağlık ekibinden bilgi alan Hamzaoğlu, sonra hem Semih hem de Melo’ya durumlarını sordu. İki futbolcunun da cevabı hemen hemen aynıydı. Sarı-Kırmızılı oyuncuların, “Hocam sen bizi düşünme, biz her türlü oynamaya hazırız. Siz yeter ki görev verin” demesi, Hamzaoğlu’nun yüzünü güldürdü. Özellikle Hamit’in sakatlığınde Melo’nun dönüşü, orta sahada çok kilit bir hamle olacak.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ