MENÜ

Hamza Hamzaoğlu 8 dakikada gönderildi

Galatasaray, dün şok bir kararla Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılı ekibe üç kupa kazandıran Hamzaoğlu, 17.32'de Başkan Dursun Özbek ile biraraya geldi, 8 dakikalık görüşme sonrası bileti kesildi. Başarılı çalıştırıcının Umut Bulut ile ilgili yaptığı açıklamanın bardağı taşıran son damla olduğu, bu gelişmenin ardından gönderilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

Hamza Hamzaoğlu 8 dakikada gönderildi

Galatasaray’da dün büyük bir deprem oldu ve Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı. Cim-Bom’da Hamza Hamzaoğlu’nun önceki gün Umut Bulut’la ilgili kullandığı ifadeler bardağı taşıran son damla oldu.

Başkan Dursun Özbek ve ekibi dün erken saatte mesaiye başladı. Bir sezonda 3 kupa alan teknik adam olarak tarihe geçmesine rağmen Hamzaoğlu vizyonsuz ve yetersiz bulunurken 8 dakikalık görüşme sonrasında ayrılık geldi.

Öğlen yapılan antrenmandan sonra evine giden Hamzaoğlu telefonla aranarak Türk Telekom Arena’ya çağrıldı. Hamzaoğlu, “Önemli değilse sonra geleyim” derken, toplantının önemli olduğu kendisine iletildi. Bunun üzerine 17.32’de Türk Telekom Arena’ya gelen Hamzaoğlu, Başkan Dursun Özbek, Genel Sekreter Fatih İşbecer, yönetici Selim Arda Uçar ve Sportif Direktör Cenk Ergün ile bir araya geldi. Başkan Özbek özellikle Umut Bulut konusundaki açıklamaları ile kendilerini taca çıkardığını dile getirerek sitemde bulundu.

Başkan sert çıktı

Özbek’in Melo ve Burak konusunda da yine kendilerine farklı medyaya farklı konuşmasının doğru olmadığını söylerken, “Kulüp olarak resmi siteden Umut’la ilgili açıklama yaptık. Bizden önceki yönetimin yaptığı sözleşme nedeniyle otomatik olarak mukavelinin yenilendiğini belirttik. Sen ise çıkıp bizi tekzip ediyorsun. Melo’yu istemediğini söyleyen, Burak’ı göndermek isteyen de sensin. Ancak sonra çıkıp aksi yönde açıklamalar yapıyorsun” dedi. Hamzaoğlu’nun “Benim stilim bu” sözleri üzerine de Başkan Özbek de “Bizim de yönetim tarzımız bu. Üstelik oyuncuların bize karşı güven bunalımı var. Disiplin konusunda da yine yetersiz kaldınız. O zaman yolları ayırıyoruz” diyerek noktayı koydu. Hamzaoğlu ile 8 dakika süren bu görüşme sonrası yollar ayrıldı.

Kulübün resmi internet sitesi tarafından 19.37’de yapılan açıklama ile bu karar kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamada “Sayın Hamza Hamzaoğlu’nun sözleşmesi, varılan karşılıklı mutabakat çerçevesinde sona erdirilmiştir. Hocamıza bugüne kadar kulübümüze verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, kendisine başarılar diliyoruz” denildi.

‘Karara saygılıyım’

Galatasaray’da görevine son verilen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, “Yönetim kurulu yolları ayırma kararını bana iletti. Ben de bu karara saygı duyuyorum” diye konuştu.

Hamzaoğlu, yönetim kuruluyla bir araya geldiklerini belirterek, “Benimle devam etmeme yönündeki kararlarını bildirdiler. Ben de bu kararlarına saygı duyuyorum. Kendilerine teşekkür ettim. Bundan sonrası için hayırlısı olsun” dedi. Görevden ayrılmasının beklenmedik bir gelişme olduğunun belirtilmesi üzerine Hamzaoğlu, “Bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum. Bugüne kadar bize güvenenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuzun bu yönde aldığı bir karar var. Biz de saygıyla karşılıyoruz” yorumunu yaptı.

İşte ayrılığın 8 nedeni

Galatasaray’da görev yaptığı kısa sürede kupalara ambargo koymasına rağmen Hamza Hamzaoğlu’nun sonunu getiren faktörler şunlardı:

1. Rapora karşı çıktı: 2-2’lik Astana maçı sonrası Genel Sekreter Fatih İşbecer mail yoluyla rapor istedi. Ancak Hamzaoğlu sezon başından beri bir türlü rapor göndermiyordu. Astana maçından sonra da alışkanlığına devam etti.

2. Disiplin zaafiyeti: Futbolcuların disiplinsiz tavırları, kenara gelirken verdikleri reaksiyonlar yine sonu getiren bir detay oldu.

3. Denayer’i küstürdü: Yönetim mali sıkıntılar nedeniyle az transfer yapmış ama bu futbolcuların şans bulmasını istiyordu. Özellikle Sabri’yi oynatmak uğruna büyük ümitler beslenen Denayer’i bir kenara itilmesi, Rodriguez’e yeterli şansın verilmemesi de tepki topluyordu.

4. Podolski’yi istemedi: Hamzaoğlu transferine karşı çıksa da Başkan Dursun Özbek Alman futbolcuyu transfer etti.

5. Bilal ve Niasse ısrarı: 32 yaşındaki Bilal’i transfer etmesi, yine Akhisar’dan eski oyuncusu Niasse’yi ısrarla istemesi sosyal medyada büyük tepki çekiyordu.

6. Rize’deki soğuk duş: Çaykur Rizespor maçında uzatmalarda yenilen 2 golle alïnan şok yenilgi yöneticileri çok kızdırdı.

7. Oyuncularla ilişkisi bozuldu: Başta Burak Yılmaz olmak üzere bazı futbolcularla ilişkileri bozulan Hamzaoğlu Florya’da da artık sorunlar yaşıyordu.

8. Umut açıklaması: “Umut Bulut’un sözleşmesi otomatikman uzamasa da ben uzatırdım” şeklindeki ifadeleri ise son kriz oldu.

YÖNETİCİLER TV’DEN ÖĞRENDİ

Galatasaray yönetiminin salı günü yaptığı toplantıda Hamzaoğlu ile yolların ayrılacağı yönünde herhangi bir görüşme ya da tartışmanın yaşanmadığı öğrenildi. Ancak başkan Özbek’in, Hamzaoğlu’nun Umut’la ilgili sözlerine bir hayli tepkili olduğu, dün öğle saatlerinde kendisine yakınlığıyla bilinen 2 yöneticiyle görüşüp hocayla yolların ayrılmasına karar verdiği bildirildi. Yönetim kurulundaki diğer isimler ve hatta Hamzaoğlu’nun tüm yardımcıları ayrılık haberini televizyonlardaki “son dakika” haberiyle öğrendi.

ÖZBEK SADECE GÜLÜMSEMİŞTİ

Galatasaray eski kaptanı Bülent Korkmaz’ın yaşamını yitiren annesinin Fatih Camisi’ndeki cenaze töreninde başkan Dursun Özbek ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay arasında ilginç bir diyalog yaşanmıştı. Çalımbay, Özbek’e, “3 kupalı hocayı göndermeyin başkanım” demiş; Galatasaray Başkanı ise bu söze sadece gülümsemişti.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ