MENÜ

Haluk Yıldırım: Salonun dolu olmasını bekliyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Haluk Yıldırım: Salonun dolu olmasını bekliyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Takımımızın Dünya Kupası eleme maçlarından önce tbf.org.tr için özel açıklamalarda bulundu.

A Milli Takımımız, 2019 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupası’na katılma hakkını elde etmek için 24 Kasım 2017 tarihinde Bursa’da Letonya ile karşılaşacak ve 26 Kasım 2017 tarihinde de deplasmanda Ukrayna ile mücadele edecek.

Yıldırım, Pazartesi günü kampa giren Ay Yıldızlıların Dünya Kupası’na katılmasının oldukça önemli olduğunu ifade ederken, Cuma günü Bursa’da oynanacak ilk maçta Letonya’yı yenerek yola galibiyetle çıkmak istediklerinin altını çizdi.

“Hedef Dünya Kupası, Kendimize Güveniyoruz”

Haluk Yıldırım: “Yeni statü ile oynayacağız. Uzun süredir sezon içinde Milli Takım maçları yapılmıyordu. Bursa’da oynamayı tercih ettik. Seyircimizin Cuma akşamı Bursa’daki salonu doldurmasını bekliyoruz. Heyecanlıyız. Pazartesi günü toplandık, maça kadar fazla da bir vaktimiz yok… Letonya maçımız Cuma akşam 19:00’da gerçekleşecek. Cumartesi günü Kiev’e geçeceğiz. Pazar günü de deplasmanda oynayacağımız Ukrayna maçımız var, ardından Pazar akşamı İstanbul’a dönmüş olacağız. Şu anda aklımızdaki tek hedef Dünya Kupası’na katılabilmek. Bu bizim için çok önemli. Yeni bir jenerasyonla yola çıkıyoruz ve kendimize güveniyoruz.”

“Saha ve Seyirci Avantajımızı da Kullanarak Letonya’yı Yenmek İstiyoruz”

“Avrupa Şampiyonası’nda Letonya ile mücadele etmiştik ancak bizde olduğu gibi onların ekibinde de değişiklikler var. Önümüzdeki kısa zamanda en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Geçen yaz Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiğimiz enerjiyi yine sergileyerek Letonya gibi önemli bir rakibi geçmek istiyoruz. İnşallah ilk maçımızda saha ve seyirci avantajımızı kullanarak bu yola galibiyetle başlarız.”

“Mutlaka Dünya Şampiyonası’nda Yer Almalıyız”

“Öncelikli hedefimiz tabii ki Dünya Kupası’na katılmak ama sonrasında Olimpiyat Oyunları için de yolumuzun açılmasını istiyoruz. Dünya Kupası’nda bu sene 32 takım mücadele edecek ve ilk yedi takım 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda mücadele etmeye hak kazanacak. Mutlaka Dünya Şampiyonası’nda yer almak ve 2020 yılında da ilk defa Olimpiyatlarda olmak istiyoruz.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ