MENÜ

Haluk Yıldırım: Hedef 2017'de madalya

Basketbol Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Radyospor'da Nesine.com sponsorluğunda yayımlanan Boyalı Alan programında Ümit Avcı ve Senih Yurga'nın sorularını cevapladı.

Haluk Yıldırım: Hedef 2017'de madalya

Basketbol Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Radyospor'da Nesine.com sponsorluğunda yayımlanan Boyalı Alan programında Ümit Avcı ve Senih Yurga'nın sorularını cevapladı.

‘’Hedef 2017 Avrupa Şampiyonası’nda Madalya’’
A Milli Erkek Takımımızın menajeriydim, Milli Takımlar Direktörü oldum. Seçim çok yakın zamanda oldu. İyi bir ekip var; inşallah iyi şeyler başarmaya çalışacağız.

Haklı olarak herkes oyuncu havuzumuz yeterli mi diye soruyor. Biz yeterli diye düşünüyoruz. Erkeklerde 2001 ve 2010 yıllarında çok büyük iki başarımız var. Bu da bizim üzerimizde ister istemez bir baskı oluşturacaktır. En iyi organizasyonla 2017 Avrupa Şampiyonası’nda madalya almak istiyoruz.

‘’En Kısa Sürede Koçumuz Belli Olacak’’
Altyapılarda çok büyük başarılar elde ediyoruz. Oyuncuların A Takım’a geçişinde bazı sıkıntılar yaşadık. Herkesin bu konuda ortak bir akıl üretmesi lazım. Dediğim gibi en kısa sürede Milli takımımızın koçu belli olacak. Tahminimce 2017’ye girmeden koçumuz belli olacaktır.

Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan’a Veda Bosna Hersek ve Romanya maçlarımız var. Benim şahsi düşüncem en başarılı takımımız kadın milli takımımız… Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan bizim için çok değerli isimlerdi. Onlara da Bosna maçında veda edeceğiz ve bir kokteyl düzenleyeceğiz. Nevriye’nin Milli Takım’ı bırakmasının ardından bazı projelerimiz var. İnci, Meltem gibi önemli isimler var. Kendilerini geliştirebilirlerse A Milli Takımda da yer bulacaklardır.

Kulüp ve Federasyon’un görüşü çakışıyor. Biz 6 yabancının yeterli olduğunu düşünüyoruz. Sahada mutlaka bir Türk oyuncu olmalı… Kulüplerin bazı istekleri var. Dediğim gibi en kısa sürede yönergeleri hazırlayıp, kulüplerimizle paylaşmamız lazım. Ona göre bir plan yapılmalı… Giresun takımı bu sezon genç oyuncular açısından çok önemli bir örnek oluşturdu.

‘’TBL Çok Zor Bir Lig’’
Sinan Güler müthiş bir performans gösteriyor. Cedi Osman yine süre alıyor. Koç Türk-yabancıya bakmaz. Hangi oyuncudan verim alıyorsa onu oynatır. Zaman içinde bunu göreceğiz. Başkanımız birinci lig için yabancı olmaması yönünde görüş bildirdi. TBL de çok zor bir lig… Bunun getirileri nasıl olur bunu iyi düşünmek lazım. Karar verecek merci de Türkiye Basketbol Federasyonu. Kulüpleri de yok saymamak lazım diye düşünüyorum.

Biz Akdeniz insanı olduğumuz için Milli Takımımız başarılı olunca mutlu oluyoruz. 2017 yılında başarılarımızı tekrarlamaya çalışacağız. Ekip çalışmasını iyi yapmaya çalışacağız. Benim en rahat ettiğim yer sahaydı.

‘’2003 Sezonu Benim İçin Çok Özeldir’’
2003 benim için özel bir sezondu. 2004’te Beşiktaş ile anlaşmıştım. Bu dönemde sağlığınızın ne kadar değerli olduğunu görüyorsunuz. Benim için çok değerlidir. Ailemin, sevenlerimin ve basketbol camiasının desteği çok büyük oldu. Ben sonra 40 yaşına kadar oynadım…

Orhun Ene, Ergin Ataman ve Ufuk Sarıca
Hangi firmayla anlaşırsak forma satışı olacak. Bu konuda notlarımız var. Çok sayıda istek aldık. Milli Takım antrenörümüzün Türk olmasından yanayız. Orhun Ene, Ergin Ataman ve Ufuk Sarıca ön plana çıkan isimler…

Altyapıda çocuklarımız her şampiyonada ilk üç içinde yer aldı. 2017 Ocak ayı içinde oturup karar vereceğiz. Gündemimiz çok yoğun… Nihat İziç ve Aziz Akkaya altyapılarımızın başında yer alıyor. 16-22 Aralık’ta Samsun’da düzenlenecek U18 Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli… Takımımızı destekleyeceğiz. İlk beş takım arasına girerek Dünya Şampiyonası’na gitmek istiyoruz.

‘’Beklentiler Yüksek’’
2017’de NBA oyuncularımızı aramızda görmek istiyoruz. Onları da Amerika’da ziyaret edeceğiz. Güzel bir ekibimiz var. Ama bu bize ekstra bir sorumluluk getiriyor. Daha iyi işler yapmaya çalışacağız. Bizden beklentiler çok yüksek… Dört senelik bir planımız var. Amacımız Türk Basketbolu’nu iyi yerlere taşımak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ