MENÜ

Halkbank yarı finale kaldı

Voleybolda Efeler Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Halkbank, Afyon Belediyesi Yüntaş’ı 3-1 yenerek, seride durumu 2-0’a yaptı ve yarı finale çıktı.

Halkbank yarı finale kaldı

Voleybolda Efeler Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Halkbank, Afyon Belediyesi Yüntaş’ı 3-1 yenerek, seride durumu 2-0’a yaptı ve yarı finale çıktı.

Karşılaşmaya köşelerden bulduğu sayılarla başlayan Halkbank, Burutay’ın servisleri ve arkadan gelerek ortadan yaptı hücumlarla sayılar üretti. Savunmada yetersiz kalan ve manşet sorunu yaşayan rakibi karşısında teknik molaya 12-10 önde giren mavi-beyazlı ekip, hücum yapmak için çok boş alan buldu ve tüm pozisyonlardan sayı üreterek seti 25-19 aldı.

Halkbank, 2. sete 4-0’lık seriyle başladı. İyi servis kullanan başkent ekibi, Burutay ve Petric’in etkili hücumuyla teknik molaya 12-7 önde girdi. Kadroyu gençleştirerek Loh ve Abdullah Çam’ı oyuna sokan ev sahibi takım, oyundaki üstünlüğünü devam ettirdi ve seti 25-14 kazandı.

3. sete basit hatalarla başlayan Afyon Belediyesi Yüntaş karşısında Halkbank, Petric ve Hernandez’in aldığı sayılarla teknik molaya 12-11 önde girdi. Konsantrasyon sorunu yaşayan ve basit hatalar yapan Halkbank karşısında direnci artan Afyon Belediyesi Yüntaş, seti 25-23 kazanarak skoru 2-1’e getirdi.

Başkent ekibinin, 3. setteki teknik molanın ardından yaşamaya başladığı manşet problemi dördüncü setin başında da devam etti. İki takımın da basit hatalar yaptığı setin teknik molasına 12-8 Ankara temsilcisinin üstünlüğüyle girildi. Halkbank, son bölümlerinde rakibinin oyunda kalamadığı seti 25-19 kazandı.

İlk maçı 3-0 kazanan mavi-beyazlılar bu galibiyetle play-off çeyrek final serisinde durumu 2-0 yaptı ve yarı finale yükselen ekip oldu.

Halkbank’ın yarı finaldeki rakibi Ziraat Bankası ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları arasında 10 Mart Cumartesi günü oynanacak maçtan sonra belli olacak.

Halkbank: 3 - Afyon Belediyesi Yüntaş: 1
Salon: TVF Başkent
Hakemler: Zeki Bocutcu, İbrahim Ünal
Halkbank: Hierrezuelo, Burutay Subaşı, Faik Samet Güneş, Hernandez, Petric, Hakkı Çapkınoğlu ( Hasan Yeşilbudak, Alperay Demirciler, Abdullah Çam, Loh)
Afyon Belediyesi Yüntaş: Ekrem Caner Çiçekoğlu, Bahov, Muhammet Ertuğrul, Ojansivu, Mustedanovic, Fatih Cihan (Doğuhan Yapıcı, Beytullah Hatipoğlu, Oğuzhan Tarakçı, Cüneyt Dağcı, Burak Köse)
Setler: 25-19, 25-14, 23-25, 25-19
Süre: 95 dakika (23, 24, 25, 23)

Haberin Devamı
YORUM YAZ