MENÜ

Halil Altıntop 10 numara!

Almanya Bundesliga'da Eintracht Frankfurt ile iki yıllık sözleşme imzalayan Halil Altıntop yeni sezonda sahaya 10 numaralı formayla çıkacak.

Halil Altıntop 10 numara!

9 Ağustos 2003 tarihinde Bundesliga'da ilk maçını Kaiserslautern formasıyla oynayan ve 7 yıldan beri 19 numaralı formayı taşıyan Halil Altıntop, bu sezon 10 numaralı formayı istedi. 10 numaranın değerini iyi bildiğini vurgulayan Halil Altıntop, "19 numarayı yıllardan beri taşıyordum. Frankfurt'a geri dönen Bellaid 19 numarayı taşıyor. Ben de açık bulunan 10 numaranın bana verilmesini istedim. Yeni bir başlangıçta yeni bir forma numarasıyla daha iyi olacağını düşündüm. Ayrıca teknik direktörümüz Michael Skibbe, benim nasıl bir futbolcu olduğumu biliyor. Ben hücumda her türlü rolü alabilirim. Kendime güvenim çok" dedi.

EİNTRACHT'A SÖZ VERMİŞTİM
Sezon arasında Schalke ile sözleşmesini iptal edip Frankfurt'ta forma giyen 27 yaşındaki milli futbolcu, "7 yıl Bundesliga'dan sonra Almanya dışında futbol oynamak, yeni bir futbol dünyasında kendimi ölçmek istemiştim. Bu düşünceler biraz kafamı karıştırmıştı. Türkiye, İspanya ve İtalya'dan gelen teklifler vardı. Frankfurt'a ilk gelişimde beni başta yöneticiler, futbolcu arkadaşlar ve taraftarlar adeta bağrına bastı. Eintracht'a imza atmamda bunlar çok önemli rol oynadı" diye konuştu.

Yeni sezonda Frankfurt ile Avrupa kupalarında oynamak için tüm gücünü sarfedeceğini söyleyen Halil Altıntop, "Ben sezon sonunda özel maç için gittiğimiz bir haftalık Vietnam gezisinde uzun bir süre konuştuğum antrenörümüz Michael Skibbe'ye yurt dışına gitmezsem, sadece Frankfurt'ta oynarım sözünü vermiştim" dedi.

HALİL TARAFTARIN SEVGİLİSİ
Frankfurt formasıyla ligde sadece 2 gol atmasına rağmen takımın ikinci yarıdaki galibiyetlerinde önemli bir rol oynayan Halil'i teknik direktör Michael Skibbe'nin de takımda görmek istemesi üzerine Frankfurt yönetimi 30 Haziran 2012 yılına kadar sözleşmeye imza attı. Halil'in takım içinde arkadaşlarıyla çok uyumlu olması yanında taraftarların da sevgisini kazanmasının da bazı mali dengeleri bozsa da transferin gerçekleşmesinde önemli bir yer tuttuğu belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ