MENÜ

Haliç'te galip Koç Üniversitesi

Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi'nin kürek takımları Haliç'te kıyasıya mücadele etti.

Haliç'te galip Koç Üniversitesi

Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi arasında 3.kez düzenlenen 8 + (8 Tek) Kürek Yarışı, Haliç'te Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran S. İnan ve Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Haliç ile Tarihi Yarımada'nın zengin görselliğinde yaklaşık 3000 metrelik parkurda yapılan kürek yarışında sporcular kıyasıya mücadele etti. Rahmi Koç Müzesi önünden saat 10:00'da başlayan yarış Kadir Has Üniversitesi önünde son buldu. Yarışma dolayısıyla Haliç deniz trafiği yaklaşık 1 saat durduruldu. Yarışın ardından düzenlenen ödül törenine, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran S. İnan ve sporcular katıldı. Düzenlenen törende yarışın birincisi Koç Üniversitesi'ne kupayı Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven takdim etti.
Kadir Has Üniversitesi kürek takımı; Yaşar Eralp Özkanlı, Yiğit Emeç, Süleyman Sercan Türk, Mehmet Gökhun Karagöz, Ozan Demirdelen, Cihat Yasin Sevinç, Özgür Borazan, Funda Çölmekçioğlu, Eren Çakır'dan oluştu.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi kürek takımında da Caner Çelik, Mertcan Karagül, İbrahim Büdeyri, Selçuk Berk Özlü, Kaan Kanlı, Buğra Can Sefercik, Mahmut Berhan Demirbilek, Oğuzhan Mete Öztürk, Ezgi Atay yer aldı.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran S. İnan, Yurt dışında yıllardır devam eden bu tür geleneklerden birini başlatıp başarılı bir şekilde devam ettirdiklerini belirterek, ''Koç Üniversitemiz ile birlikte burada üçüncü kez Geleneksel Kürek yarışlarımı için buradayız. Gerçekten de çok mutluyuz. Yurt dışında özellikle İngiltere'de birçok üniversite arasında yıllardır devam eden bu tür geleneklerden birini de biz Kadir Has Üniversitesi Rektörümüz ile birlikte 3 sene önce başlatalım dedik ve çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Kürek Federasyonu başkanımız da burada ve çocuklarımız da çok heyecanlı hepsi genç, parlak çocuklar. İki üniversitenin de kürekçilerine başarılar diliyoruz. Bizim için böyle güzel etkinliği böyle güzel bir yerde yapabilmek son derece mutluluk veriyor'' dedi.

Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven Üniversitelerin kendi imkanları ile bu tarz etkinlikleri yapmalarından dolayı mutlu olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Güzel bir hava ve haliçte Koç ve Kadir Has Üniversitelerinin 3. Kez düzenlemiş olduğu yarış. Geçen yıllarda da çok güzel bir çekişme ile devam etti bu sene de tahmin ediyorum güzel bir çekişme inşallah biter. Haliç'te bu kürek yarışlarının özellikle Üniversitelerimizin bu yarışlar içinde olması Federasyon olarak biz mutlu ediyor. Kendilerinin böyle bir olaya kalkışmış olmalarını 3. Sene olması dolayısıyla kutluyorum. Bundan sonraki senelerde de devam edeceğini tahmin ediyorum. Bu olay baktığımız zaman Dünya Ülkelerinde mesela Oxford, Cambridge bir tarihte burada yarışmıştı o hale gelebilmesi için de tahmin ediyorum ileriki yıllarda bayağı bir katılım ve destekten dolayı iyi ve çekişmeli sonuçlar olabilir. Hem de bu katılımı biraz daha arttırmak gerekiyor. Biz de Federasyon olarak bu konuda kendilerine her zaman yardımcıyız. İstediğimiz bu yarışların çoğalması ve halkımız da bu yarışlara daha fazla ilgi göstermesi bunun için de önümüzdeki yıllar daha fazla katılımcı olabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.''

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Dr. Mustafa Aydın ise yarıştan sonra yaptığı açıklamada, ''İyi ve güzel bir yarış oldu takımlar çıkıştan itibaren düzgün bir şekilde her hangi bir kazaya yol açmadan yarışı bitirdiler. Biz de izlerken çok zevk aldık yarıştan. Bu güzel bir alışkanlık iki üniversitede olarak bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdik bu sene. Biraz önce Federasyon başkanımız ile de konuştuk seneye bunu biraz daha da geliştirmek istiyoruz. Dünyada olan bu tür gelenekleri Türkiye'de de başlatmış olmak bizim için büyük bir guru kaynağı bütün yarışmacılarımızı tebrik ediyorum. Buradaki asıl hedef su üzerinde güzel bir gün geçirip kürek yarışına ilgi çekmekti. Kazana takım olan Koç Üniversitesi'ni tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ