MENÜ

Hakan Çalhanoğlu: Bizsiz Fransa olmaz

Milli takımın yıldız oyuncusu, acının büyük olmasına karşın yarın oynayacakları İzlanda maçı sonrasında Euro 2016'ya gitmek istediklerini belirtip “Kötü başladığımız grupta Avrupa Şampiyonası'nı ne kadar arzuladığımızı gösterdik. Öyle bir deneyim yaşamayı hepimiz istiyoruz” dedi.

Hakan Çalhanoğlu: Bizsiz Fransa olmaz

Türkiye, oldukça zor günlerden geçiyor. Terör eylemleri nedeniyle her gün şehit haberleri gelirken, önceki gün Ankara’daki bombalı terör saldırısı, ülkenin adeta ciğerini dağladı. Türkiye’de 3 gün yas ilan edildi, bütün sportif eylemler, hayatını kaybeden 100’ün üzerinde vatandaşımız için durduruldu. Ama hayat bir yandan akmak zorunda kaldı.

Milli Takım, bu zorlu günlerde, ülkeye umut olmaya çalıştı. Ve ay yıldızlılar Avrupa Şampiyonası elemesinde Çek Cumhuriyeti’ni yenerek bir nebze olsun yüzlerde tebessüm yarattı. Bu zaferin mimarları bile galibiyeti değil, ülkenin acı halini konuştu hep. Onlardan biri de Hakan Çalhanoğlu’ydu.

İÇİMİZDEN KUTLAMAK GELMEDİ

BAYER Leverkusen forması giyen yıldız oyuncu, Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yendiği maçta ikinci golü atan isim olmuştu. Kısa bir sevinç gösterisi sonrasında, gün boyu etkisinden çıkmaya çalıştıkları Ankara’daki saldırı düştü aklına. Maç sonu söylediği gibi ‘sevinemedi.’ Türkiye’ye dönerken de milli oyuncu içini Hürriyet’e döktü.
Hayatın futboldan önce geldiğinin altını çizen Hakan’ın dudaklarından “Ankara’da patlayan bomba içimizi parçaladı. Galibiyet sevincini kutlayamadık, içimizden gelmedi. Her şey anlamsız geldi” sözleri döküldü önce.

MECBUREN FUTBOLA DÖNÜŞ

Ama o da futbola dönmesi gerektiğini biliyordu. Zira, Türkiye yarın hayattan önemli olmasa da kritik bir İzlanda mücadelesine çıkacaktı. Buradan gelecek 1 puan Türkiye için Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılmak için play-off oynama hakkı demek.

Saldırının iki milli maça denk geldiğini vurgulayan yıldız “Yine de futboldan konuşmak gerekiyorsa şunu belirtmeliyim. Türkiye’nin olmadığı Fransa 2016 eksik kalır. Kötü başladığımız grupta şampiyonayı ne kadar istediğimizi gösterdik. Öyle bir deneyim yaşamayı hepimiz istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ