MENÜ

Hak etmedik: 3-2

Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale kalan Filenin Sultanları, ev sahibi Sırbistan'a takıldı. Millilerimiz 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2'yi yakaladı, ancak son seti kaybedip, final şansını kaçırdı.

Hak etmedik: 3-2

Avrupa Şampiyonası’nda İtalya ve Rusya gibi devleri dize getiren Filenin Sultanları, bu kez de Sırbistan’ı devirmek için sahaya çıkmıştı. Hem finale adını yazdırmak hem de 2011 Avrupa Ligi finalinde evimizde kaybettiğimiz rakibimizi yenmek adına mücadele edecektik. Ancak olmadı... Ay-Yıldızlılar karşılaşmaya çok tutuk başladı. Rakibinin attığı 17 sayıya karşılık sadece 6 sayı buldu ve ilk seti 25-10 kaybetti. Her sette biraz daha özüne dönmeye başlayan Türkiye ikinci sette daha iyidi. Sırbistan bu bölümde Nikolic’in servislerden bulduğu sayılarla başladı. Ancak bu bölümde Neslihan ve Neriman ikilisi smaçlarıyla sayılar bularak farkın açılmasına izin vermedi. Eda’nın da blok ve servisleriyle oyuna dahil olması, farkın kapanmasına neden oldu ve Türkiye durumu 22-21’e getirdi. Buna rağmen ev sahibi seti bırakmadı (25-22) ve 2-0 öne geçti. Kolay lokma olmadık Filenin Sultanları, ‘ya tamam ya devam’ bölümü olan 3. sete yine geride başladı: 4-1. Özellikle de Brakocevic, Rasic ve Krsmanovic ile etkili olan Sırbistan, işi kısa kesmek istemişti ama Türkiye buna izin vermedi. Kızlarımız, skorda rakibinin peşini bırakmadı ve 10-10’da eşitliği sağladı. Bu dakikadan sonra Sırbistan’a sayıya sayıyla karşılık veren Millilerimiz rakibine, ‘Bu iş burada bitmez’ (23-25) cevabını verdi: 2-1. 4.sette ise Filenin Sultanları, gerçek oyununu ortaya koydu. Özge’nin başarılı pasları, Neriman’ın etkili smaçları, Eda-Bahar ikilisin bloklarıyla 6 sayılık fark yakaladı: 21-15. Sırbistan farkı kapatsa da Türkiye (23-25) seriyi eşitledi: 2-2. Finalisti belirleyecek son sette ise büyük çekişme yaşandı. 5. setin başında ev sahibine 5-1’lik üstünlük sağlayan Türkiye bunu koruyamadı. Arka arkaya 3 sayı bulan ev sahibi skoru eşitledi: 6-6. Bu beraberlik sonrası skor sete set gitti. Neslihan ve Eda’yla yeniden farkı 2’ye çıkartsak da yaptığımız basit hatalar sonumuz oldu: 11-10. Tam Bahar ve Eda’yla skoru lehimize çevirsek de (11-12) Sırbistan, bizim hatalarımızı iyi değerlendirip, adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Motta: Gurur duyuyorum

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı finalinde, Sırbistan’a 3-2 yenilen Milli Takımımız’ın başantrenörü Marco Aurelio Motta, “Sırbistan, stresli dakikaları, bize göre daha iyi idare etti ve maçı kazandı” dedi. Oyuncularıyla gurur duyduğunu ifade eden Motta, milli voleybolcuların şampiyona boyunca kendilerini oldukça
geliştirdiklerini, İtalya ve Rusya gibi iki önemli takımı yendiklerini aktardı. Motta artık bugünkü maçı düşündüklerini ifade etti.

Salon doldu, taştı

Sırp taraftarlar, 8 bin kişi kapasiteli Pionir Salonu’nu hınca hınç doldurdu. Milli Takım oyuncularımızın aileleri ve
yakınlarından oluşan 100 kişilik bir ekip de Türkiye’yi destekledi. Yaklaşık 500 kadar Türk taraftar, tribünden Filenin Sultanları’na tezahüratlar yaparak moral verdi. Sultanlar’ın yarı finalde oynadığı karşılaşmayı bu ülkede bulunan Kadın Milli Futbol Takımımız da izledi.

Haberin Devamı

Hatice Yücel

YORUM YAZ