MENÜ

Haftanın filmlerini Abbas Bozkurt yazdı: Escobar'ı nasıl bilirdiniz?

Pablo Escobar’ın hayatını artık pek çok yakınımızdan daha iyi biliyor olabiliriz. ‘Narcos’ dizisiyle başlayan bu Escobar furyasının sinema versiyonunda yönetmen ve oyuncu kadrosu hayli sağlam!

Haftanın filmlerini Abbas Bozkurt yazdı: Escobar'ı nasıl bilirdiniz?

Bu işin fitili 2015’te Netflix’in yayınladığı ‘Narcos’ adlı diziyle ateşlendi. Kolombiyalı efsanevi uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın dudak uçuklatan hayat öyküsü seyircide öylesine bir karşılık buldu ki, dizinin 10 bölümlük ilk sezonu Escobar mitini iyiden iyiye perçinledi.

Küçük bir uyuşturucu tüccarından Kolombiya tarihinin en güçlü adamına dönüşen Escobar’ın hayatının farklı dönemlerine odaklanan filmler ve diziler yeniden gündeme geldi. Bu yapımların en yenisi, Escobar rolünü Javier Bardem’in oynadığı ‘Pablo Escobar’ı Sevmek’. Escobar’ın kalbini çalan ve pek çok çalkantılı olayın ateşini yakan gazeteci rolünde ise Penélope Cruz var.

‘Güneşli Pazartesiler’ adlı filmiyle büyük bir hayran kitlesi edinen Fernando León de Aranoa’nın yönetmen koltuğunda olduğunu düşünürsek, iyi bir film için her şey tastamam gözüküyor ancak ‘Narcos’ gibi dizilerin özgün üslubuna alışık olanlar, biyografik filmlerin tanıdık atmosferine sahip ‘Pablo Escobar’ı Sevmek’ten bekledikleri oranda etkilenmeyebilirler. Ancak şuna şüphe yok ki, Javier Bardem’in bedeninde hayat bulmuş bir Escobar her daim merak konusudur!

2013’te başlayan ‘Arınma Gecesi’ serisinin dördüncü filmi ‘İlk Arınma Gecesi’ni Escobar’ın dramatik hayatını izlemeye tercih eder misiniz, tartışılır. Yakında bir televizyon dizisi olarak da karşımıza çıkacak ‘Arınma Gecesi’ serisi, ABD’de kanunların askıya alındığı, herkesin sokağa çıkıp içindeki yıkıcı dürtüleri ortaya serebildiği tek bir gece fikri üzerine kurulu. ‘İlk Arınma Gecesi’ de olayın çıkış noktasına dönüyor, ancak Ethan Hawke’ın oynadığı ilk filmin tadını aratıyor doğrusu.

Bu hafta dönüş yapan bir başka seri de, bolca Abba şarkısı ve dans sahnesi vaat eden ‘Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz’. Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth

Kısmet, Sevgilim:

Festival filmlerini takip edenler Abdellatif Kechiche’in ismine muhakkak aşinadır. ‘Mavi En Sıcak Renktir’ adlı filmiyle beş yıl önce ortalığı kasıp kavuran Tunus asıllı Fransız yönetmenin yeni çalışması ‘Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı’ ilk aşkı anlatan, müzikle ve sinema tutkusuyla bezeli gerçek bir yaz filmi. Geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali’nde yarışan yapımın önümüzdeki yıllarda bir de devam filminin geleceğini duyuralım.

Haberin Devamı
YORUM YAZ