MENÜ

Hadi ipucu 17 Ekim İspanya'nın Oscarına hangi ünlü ressamın adı verilmiştir?

Sosyal medyanın en çok takip edilen uygulamalarından hadi yarışmaşısının bugünkü ipucu belli oldu. Instagram'dan yapılan duyuruda "Bugünkü ipucumuz İspanya'nın Oscar'ı olarak bilinen ülkenin en önemli uluslararası film ödüllerinden geliyor. Bu ödüle ünlü bir ressamın adı verilmiştir. Kim olduğunu biliyor muyuz?" Sorusu soruldu. Bugünkü hadi ipucu ve cevabı haberimizde...

Hadi ipucu 17 Ekim İspanya'nın Oscarına hangi ünlü ressamın adı verilmiştir?

17 Ekim Çarşamba hadi ipucu vatandaşlar tarafından merakla aranıyor. Hadi instagram hesabından "Bugünkü ipucumuz İspanya'nın Oscar'ı olarak bilinen ülkenin en önemli uluslararası film ödüllerinden geliyor. Bu ödüle ünlü bir ressamın adı verilmiştir. Kim olduğunu biliyor muyuz?" Sorusu soruldu. İşte hadi ipucu sorusu ve cevabı haberimizde...

Haberin Devamı

Hadi hesabından ipucu duyuruldu

Bugünkü ipucumuz İspanya'nın Oscar'ı olarak bilinen ülkenin en önemli uluslararası film ödüllerinden geliyor. Bu ödüle ünlü bir ressamın adı verilmiştir. Kim olduğunu biliyor muyuz?

Cevap: Goya ödülleri...

Goya ödülleri

Goya Ödülleri, (İspanyolca los Premios Goya) İspanya'nın en önemli uluslararası film ödülleridir. 1987'den beri verilmektedir.

Francisco Goya kimdir?

Francisco José de Goya y Lucientes (Doğum tarihi 30 Mart 1746 - Ölüm tarihi 16 Nisan 1828), Romantizm akımının önde gelen isimlerinden olan İspanyol ressam ve gravür sanatçısı. İspanyol saltanatının saray ressamı olarak çalışan Goya'nın eserlerinin yaşadığı döneme ait bilgi veren önemli belgeler olduğu düşünülür. Portreleriyle de ün kazanmış olan ressam, sanatındaki yaratıcı ve yıkıcı öğeler ve cesur resimleriyle kendisinden sonra gelen Manet, Picasso ve Francis Bacon gibi isimleri etkiledi. Modern sanatın öncülerinden biri olarak kabul edilen ressamın eserlerinin büyük bir bölümü Madrid'de Museo del Prado'da sergilenmektedir.

YORUM YAZ