MENÜ

omega 3 Haberleri

omega 3 ile ilgili haberler

-
Omega 3 ve beslenme ilişkisi

Omega 3 ve beslenme ilişkisi

21 Ekim 2021 Perşembe
Balık tüketiminin vücutta enerji üretimine katkı sağladığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, omega 3 ve beslenme ile ilgili merak edilenleri aktardı.
Omega 3'ün Faydaları Ve Zararları Nedir? Ne İşe Yarar?

Omega 3'ün Faydaları Ve Zararları Nedir? Ne İşe Yarar?

4 Şubat 2020 Salı
Omega 3 bir yağ asidi çeşididir. Özellikle beslenme ile alınan ve vücut açısından oldukça değerli olan doymamış yağ asididir. İnsan sağlığı açısından büyük bir ihtiyaç olarak görülen yağ asitleri olarak bilinir. Vücudun kendisi diğer yağlarda olduğu gibi doğrudan omega 3 yağ asitlerini üretemez. Bu nedenle omega 3 yağ asitlerinin yiyeceklerden ve takviyelerle alınması gerekir.
Omega 3 Nedir? Nerelerde Var? En İyi Omega 3 İçeren Besinler

Omega 3 Nedir? Nerelerde Var? En İyi Omega 3 İçeren Besinler

4 Şubat 2020 Salı
Omega-3, göz sağlığından, zihinsel gelişime, kalp rahatsızlıklarını önlemekten, kansere karşı koruyucu görev görme gibi çok sayıda faydaya sahiptir. Yapılan bilimsel araştırmalar, Omega-3'ün çocukluk çağında zeka gelişimini doğrudan etkilediğini ispatlamıştır. Bu yazıda, sizlere Omega-3'ün ne olduğu ve nerelerde bulunduğunu açıklamaya çalışacağız.
Omega 3 Nedir, Hangi Besinlerde Bulunur? Hangi Yiyeceklerde Omage3 Var? Omega3 Bulunan Yiyecekler

Omega 3 Nedir, Hangi Besinlerde Bulunur? Hangi Yiyeceklerde Omage3 Var? Omega3 Bulunan Yiyecekler

17 Aralık 2019 Salı
Omega 3 yağ asidi, insan vücudunun kendi kendine üretemediği, bundan ötürü de besin şeklinde dışarıdan alınması gereken, çoklu doymamış yağ asidi çeşididir. İnsan bedeninde pek çok ana işleve sahiptir. Depolanmadıklarından ötürü düzenli bir şekilde tüketilmeleri, sağlık adına oldukça mühimdir. Sinir sisteminin gelişimi, bağışıklık sistemi, kalp ve damar sistemi gibi pek çok konuda olumlu etkileri bulunur. Omega 3 barındıran yiyecekler; sardalye, somon, ton balığı, ringa, uskumru, morina gibi balıklar, soya fasulyesi, lahana, semizotu, ıspanak, ceviz, keten, ceviz, chia ve kenevir tohumu gibi bitkiler şeklinde sıralanabilir. Omega 3 bulunan besinler tüketildiğinde, insan vücuduna oldukça fayda sağlar. Bunlar hakkında bilgi vermek, okurlar için yararlı olabilir.