MENÜ

c vitamini Haberleri

c vitamini ile ilgili haberler

-
Corona virüs, portakalı dalında sattırdı

Corona virüs, portakalı dalında sattırdı

25 Nisan 2020 Cumartesi
Corona virüse karşı uzmanların bol C vitamini tüketilmesi tavsiyesi sonrasında vatandaşlar, başta portakal olmak üzere narenciye ürünlerine yoğun ilgi gösterdi. C vitamini deposu portakala artan talep ise üreticiye yaradı.
Corona virüs ile mücadelenin en önemli silahlarından biri: Güçlü bağışıklık sistemi

Corona virüs ile mücadelenin en önemli silahlarından biri: Güçlü bağışıklık sistemi

28 Mart 2020 Cumartesi
Kovid-19'dan korunmak için bağışıklık sisteminin önemine işaret edilirken, bu dönemde özellikle dengeli ve zengin beslenme, kaliteli uyku ile egzersizin güçlü immün sistemi için temel unsurlar arasında olduğu bildiriliyor. Peki bağışıklığı güçlendirmek için neler yapmalıyız? Bu sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.
Muzun Faydaları Neler? Kabuğunun Faydası Var Mı? Cilde Faydalı Mı?

Muzun Faydaları Neler? Kabuğunun Faydası Var Mı? Cilde Faydalı Mı?

4 Şubat 2020 Salı
Muz, Türkiye'de en çok tüketilen ve en çok sevilen meyveler arasında yer alıyor. Lezzetli olmasının yanında besin değerleri bakımından da zengin oluşu muzu daha cazip hale getiriyor. Muz; B6 vitamini, C vitamini, lif ve karbonhidrat kaynağıdır. Pek çok meyveye oranla daha düşük bir su içeriğine sahip olduğu için, yine diğer meyvelere oranla şeker ve kalori açısından daha yüksek değerlere sahiptir.
C Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? C Vitamini İçeren Meyveler, Sebzeler Nelerdir?

C Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? C Vitamini İçeren Meyveler, Sebzeler Nelerdir?

20 Kasım 2019 Çarşamba
Diğer vitaminlerle kıyaslandığı C vitamini özellikle birçok meyvede bulunmaktadır. Besinden besine oranları değişse de insan sağlığına ve bağışıklık sistemine sağladığı faydalar hemen hemen aynı orandadır. Doktorların ve beslenme uzmanlarının ortak bir kararla tavsiye ettikleri c vitamini içeren meyveler periyodik aralıklarla tüketilmeli. Aynı zamanda öğün atıştırmalarında da tamamen sağlıklı ve doğal bir besin kaynağı olarak tercih edilmelidir.