MENÜ

Haaland ve Galatasaray! "Bu bir şehir efsanesi değildi"

Borussia Dortmund kariyerine rekorlarla başlayan Haaland ve Türkiye'de Trabzonspor formasıyla fırtına gibi esen Sörloth, Norveç'in son yıllarda futbol dünyasına kazandırdığı önemli iki golcü olarak dikkati çekiyor. Dünya futbolunda son günlerde en çok konuşulan isim Erling Haaland hakkında konuşan yazarımız Ali Ece, " Haaland konusunda Türk futbolunun ders çıkarması gerekli. Erling Haaland'ın Galatasaray'a transfer edileceği iddiaları o dönemde gerçekti" dedi.

Dünya futbolunda son günlerde en çok konuşulan isim Erling Haaland. Henüz 19 yaşında olan Norveçli futbolcu bu sezon 39 gol kaydederken, Alman devi Dortmund'da çıktığı 7 resmi maçta 11'inci golünü attı. Alman ekibinin sözleşmesine "75 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi koydurduğu ve kısa sürede piyasa değeri 60 milyon Euro'ya yükselen genç futbolcuyla ilgili bambaşka bir gerçeğin ortaya çıkması da büyük bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın 2018 yazında teknik heyetin onay vermesine rağmen 2.5 milyon Euro bonservis karşılığında alamadığı öğrenilince büyük bir hayal kırıklığı oluştu. Haaland'ın o dönemki kulübü Molde'nin 2.5 milyon Euro'luk önerisine Galatasaray yönetimi "3 milyon verelim ama bunu 3 yıla taksitlendirelim" önerisi kabul görmemiş ve sarı-kırmızılılar o yaz Gomis'i de satıp santrforsuz kalmıştı.

Erling Haaland hakkında konuşan yazarımız Ali Ece, " Erling Haaland'ın bir dönem Galatasaray ile anlaştığı şehir efsanesi değil gerçekti. Haaland ve Sörloth'a Norveçli der misin? Erling Haaland çok iyi ve zamanlaması muhteşem. Artık futbol çok hızlı oynanıyor ve çalışınca oluyor. Sadece hızla olmuyor. Emenike'de hızlıydı. Kimse ben oldum demeyecek" dedi.

YORUM YAZ