MENÜ

Gymnasiade 2016 sona erdi

Trabzon'da, 31 ülkeden bin 600 sporcunun katılımıyla yapılan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016, düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. ISF Bayrağı bir sonraki olimpiyatların yapılacağı Fas'a devredildi. Şampiyonalarda Türkiye, 51'i altın, 39'u gümüş, 30'u bronz olmak üzere 120 madalya ile en başarılı ülke oldu.

Gymnasiade 2016 sona erdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Kampusu etkinlik alanında yapılan kapanış törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ISF Başkanı Laurent Petrynka, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu ile şampiyonaya katılan sporcular ve antrenörler katıldı.

BEYAZ KAĞITLARI BARIŞ İÇİN KALDIRDILAR

31 ülkeden bin 600 sporcunun yarıştığı spor etkinliğinin kapanış töreninde öğrenciler kendilerine dağıtılan beyaz kağıtları, 'Barış' için havaya kaldırarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende daha sonra Gymnasiade 2016 Trabzon etkinlik videosunun gösterimi yapıldı.

SPOR, SEVGİ, DOSTLUK VE BARIŞTIR

Törende konuşan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, sporun sevgi, barış ve kardeşlik olduğunu belirterek, "Burada arkadaşımızla aynı güzergâhı gezdik, aynı yemekten yedik, aynı havayı soluduk. Tabi ki bu arada dünyada birçok şey oldu. Biz gerçekten bulunma amacımızı gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Spor sevgidir, dostluktur, kardeşliktir. Biz de burada bunun en iyi örneğini gösterdiğimizi düşünüyoruz" dedi, katkı verenlere teşekkür etti.

8 GÜNÜ UNUTULMAZ KILDINIZ

ISF Başkanı Petrynka ise, duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: "Hepiniz varlığınızla bu 8 günü unutulmaz kıldınız. İnsanlığınız, duygularınız, karşılıklı anlayışınız ile bu Gymnasıade'yi mükemmel hale getirdiniz. Az önce izlediğimiz 2016 filminde de gördüm ki bütün gösterdiğiniz arkadaşlıktan ve Fair-Play yaklaşımınızdan çok mutluyum. Bunun ebediyen kalmasını istiyorum. Asla unutmayın ki birlikte çok güçlüyüz ve kazanan biziz. Özgüveniniz, yüzünüzde ki gülümseme altın bir madalya değerinde."
Samsun Capoeira ekibinin gösterisinin ardından konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise, oyuncuları kutlayarak diğer şampiyonalarda da başarı dileklerini iletti.

ISF BAYRAĞI FAS'A DEVREDİLDİ

Konuşmaların ardından Gymnasiade 2016 Trabzon'a katılan ülkelerin bayrak geçiş seremonisi yapıldı. Bayrak geçişinin ardından, Gymnasiade 2016 Fair-Play ödülü Çinli sporculara verildi. ISF marşının dinlenmesi ile sona eren törende ISF Bayrağı bir sonraki organizasyonun düzenleneceği Fas'a devredildi. Organizasyonun sonunda sporcularla birlikte anı fotoğrafı çektirildi.

TÜRKİYE 120 MADALYA ILE ÖNEMLİ BAŞARIYA İMZA ATTI

Bu arada, müsabakalarda başarı elde eden 610 sporcuya madalya verildi. Türkiye, 51'i altın, 39'u gümüş ve 30'u bronz toplam 120 madalya elde ederek organizasyonda en çok madalya kazanan ülke oldu.

FATİH TURAN/ TRABZON,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ