MENÜ

Gymnasiade 2016 için tören düzenlendi

Trabzon'da, 11-18 Temmuz tarihleri arasında 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımıyla yapılması planlanan ancak 31 ülkeden bin 600 sporcunun katılımıyla başlayan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016 düzenlenen törenle başladı.

Gymnasiade 2016 için tören düzenlendi

Trabzon'da, 11-18 Temmuz tarihleri arasında 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımıyla yapılması planlanan ancak 31 ülkeden bin 600 sporcunun katılımıyla başlayan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016 düzenlenen törenle başladı.

Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016 için Hayri Gür Spor Salonu'nda açılış töreni düzenlendi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Başkanı (ISF) Laurent Petrynka, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Karakullukçu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Muhammet Balta ile çok sayıda sporcu ile vatandaşlar katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi beğeni topladı. Tribünde yer alan yabancı ülke sporcuları da, daha sonra salon hoparlörlerinden yayınlanan kolbastı müziğine Türk bayraklarını sallayarak coşkuya eşlik etti.

"SPOR GÜÇLÜ VE TEMEL BİR HAK"

Törende konuşan Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Başkanı (ISF) Laurent Petrynka sporun önemine değindi, "Spor güçlü ve temel bir hak, başarıya giden güçlü bir araç ve yoldur. Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' ruhunun yerleştiği bu ülkede Gymnasiade olarak ev sahipliği yaparak, tarihi spor şehri Trabzon'da karşılıklı anlayışı güçlendirerek ve bu dünyanın vatandaşları olduğumuzu göstererek birlikte spor ve eğitimle daha da güçlüyüz. ISF adına emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"SPOR BARIS, SEVGİ VE KARDESLİKTİR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, Türkiye'nin böyle bir organizyona ev sahipliliği yapmasından ötürü büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

"Son yıllarda Türkiye olarak çok büyük bir mesafe kat ettik. Türkiye'yi sadece ekonomik ve siyasi olarak değil spor ve eğitim noktasında da çok ileri noktalara taşıdık. Gençliğin ve gençliğimizin başta spor olmak üzere birçok önemli projelerine imza atıyoruz. Değerli gençler, spor barış, kardeşlik sevgi ve dostluk demektir. Bugün, dünyanın ve dünyamızın en ama en çok ihtiyacı olan bu değerleri en güzel çağınızda ve yaşınızda güzel şekilde yaşıyorsunuz. Bir siyasetçi olarak, genç bir ağabeyiniz olarak sizlerden en büyük dileğim, büyüdüğünüzde, bugün en çok eksikliğini hissettiğimiz bu değerleri örnek olarak dünyaya çok daha güzel dostluk ve barış çizgisi içerisinde daha mutlu bir noktaya taşımanızdır."

BAKAN KILIÇ: SPORCULARIMIZ ARASINDAN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAKTIR

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ise, Türkiye'de spor yaşamı ve alt yapısında da yeni atılımlara imza atıldığını belirterek, "Burada hem birbirinizle kaynaşın hem de birbirinizi tanıyın. Sporu birlik ve beraberlik amacı olarak kullanın. Ümit ediyorum ki aranızdan birçok gencimiz, sadece Türkiye'deki gençlerimiz için değil buraya katılım sağlayan uluslararası sporcularımız arasından şampiyonlar çıkacaktır" dedi.

"ÇOK BÜYÜK TECRÜBESİ OLAN BİR ŞEHİRDESİNİZ"

Bakan Kılıç, "Son sözlerimi ev sahibi şehrimiz, güzel Trabzon'umuza, insanları ve hemşerilerimize ayırmak istiyorum. Ülkemizin en önemli şehirlerinden, en kadim şehirlerinden birisindesiniz. Aynı zamanda sportif anlamda büyük tecrübesi olan, sportif anlamda organizasyonlarda geçmişimizden günümüze çok büyük bir tecrübesi olan şehirdesiniz. Tarihiyle, kültürüyle ama hepsinden önemlisi misafirperverliğiyle dünyada ve Türkiye'de önemli bir yere sahip Trabzon'umuz. Dolayısıyla bu güzel şehirde, Trabzon' da hem birazcık eğlenin, ama aynı zamanda iyi sonuçlar alın. Ümit ediyorum ki yakın zamanda başka organizasyonlarda yolumuz bir şekilde kesişecek" dedi, organizasyona katılan sporculara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından katılımcılar, 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın resmi açılışını gerçekleştirdi. Tören halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ