MENÜ

Gürespor, Bursa maçına sıkı hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta, maç esnasında kendi sahasındaki seyirci tribününde çıkan olaylar nedeniyle seyirci cezası alan TKBL 1. Lig’in güçlü takımlarından Edremit Belediyesi’nin Gürespor Takımı Başantrenörü Ömer Buharalı, zorlu karşılaşmaları kazanarak Süper Lig’e çıkmak için kararlı olduklarını söyledi.

Gürespor, Bursa maçına sıkı hazırlanıyor

TKBL 1. Lig’de 7. Hafta maçları tamamlanırken, ligdeki 18 takım, 8. Hafta maçları için antrenmanlarını sürdürüyor. İzmit’te oynadığı son maçını galibiyetle sonuçlandıran ve geçtiğimiz hafta kendi sahasında konuk ettiği Mersin Basketbol maçında seyirci tribününde çıkan olaylar nedeniyle federasyondan seyirci cezası aldığı öğrenilen Gürespor, Bursa maçına hazırlanıyor. Cumartesi günü Edremit Spor Salonu’nda oynanacak olan Bursa Bşb. Budo maçı öncesinde antrenmanlarını sıklaştıran Gürespor, hedefinin Süper Lig olduğunu vurguladı. Ligin başından bu güne kadar oynanan Gürespor’un maçlarının değerlendirmesini yapan Edremit Bld. Gürespor Başantrenörü Ömer Buharalı, “Geçen hafta 7 günde 3 maç yaptık. Bunların ikisi deplasmandaydı. Zor maçlardı. Ligin ilk 10 haftasında 8 tane iddialı takımla karşılaşıyoruz. Bizim dışımızda iyi kadrosu olan 4 takım daha var. Fikstürümüz zorlu. Son maçı galibiyet ile bitirdik. Takıma moral sağladı. İzmit zor bir deplasman. Önümüzde Bursa maçı var. Onlar iki maçtır kazanıyorlar ve bizim üzerimizdeler tabloda. Yabancıları çok hızlı. Çabuk skora gitmeye çalışan bir takım. 5’e 5’te biz çok daha iyi durumdayız. Biz iyi bir kadro kurarak yola çıktık. Süper Lig’den aldığımız Fahriye Bayraktar ağır bir sakatlık geçirdi ve Mayıs’a kadar izinli. Bu ciddi bir eksiklik. Zilan da yine aynı şekilde ciddi bir sakatlık geçirdi. Bunun dışında yabancı oyuncu sorunu yaşadık sezon öncesinde. İlk anlaştığımız yabancı, sözleşmeye rağmen sıkıntılar çıktı ve anlaşamadık. Kupa maçlarına 1 hafta kala yabancı bulmak zorunda kaldık. Waltıea Maxcıne Rolle ile anlaştık ve o da pek hazır gelmedi. Takıma adapte olması uzun sürdü. Ben bu katım için yeni antrenörüm. Oyuncular bizim için yeni. Bu yüzden alışma dönemine ihtiyacımız oldu. İlk 7 maçta 3 mağlubiyet aldık. 2 maçımızı 1 basket ile kaybettik. Basit hatalarımız var. Ama iyi yolda gidiyoruz. Lig çok uzun. Önemli olan ligin sonu. Bundan sonra bizim hep kazanarak onlara yaklaşmamız gerekiyor. Hedefimiz Süper Lig’e çıkmak” dedi.

Edremit Bld. Gürespor - Bursa BŞB Budo maçı seyircisiz oynanacak

Geçtiğimiz hafta, Edremit’te oynanan Edremit Bld. Gürespor - Mersin Basketbol karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle, Cumartesi günü oynanacak olan Edremit Bld Gürespor - Bursa BŞB Budo maçının seyircisiz oynanacağı öğrenildi. Hedeflerinin mutlaka TKBL Süper Ligi’ne çıkmak olduğunu vurgulayan oyuncular, değerlendirmelerde bulundu.

Takımın en eski oyuncusu ve kaptanı Betül Pehlivan, “Lige istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık. Ama son İzmit maçımızda yenilgi sağlayarak bunu attığımızı düşünüyorum. Bu haftayı iyi geçirdik. İyi antrenman yaptık. Bunu sahaya yansıtırsak, Bursa maçını çok daha rahat geçireceğiz. Artık birbirimize alıştık ve saha içinde kimin ne yapabileceğini kestirebiliyoruz. Bu hafta kendi evimizde Bursa ile oynuyoruz ve bu maçı alıp galibiyet serimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Oyuncu Hande Çelebi de, “Zor bir İzmit deplasmanından geldik. Orada farklı bir galibiyet aldık. Şu an iyi durumdayız. Rakip takıma karşı hazırlanıyoruz. Bu hafta sanırım seyircisiz oynuyoruz ve maçımızı alıp bu sahadan çıkacağız inşallah. Seyircimiz adına çıkıp Bursa maçını kazanacağız. Kötü mağlubiyetler aldık. Bu biraz da ligdeki maç sıralamasından dolayı şanssızlıktı. Ama o mağlubiyetlerimize rağmen Süper Lig’e çıkacağız. Hiçbir şekilde hedefimizden şaşmadık” dedi.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ