MENÜ

Güllede başarıdan başarıya koşuyor

İlkokulda fazla enerjisini atmak için başladığı gülle atmada genç bayanlarda Avrupa şampiyonu olup yıldızlarda dünya rekoru kıran Emel Dereli, "Gülleye ilk başladığımda hayallerim yoktu, sonradan önümün açık olduğunu görerek çalıştım ve ulaşmak istediğim yerlerin hayalini kurmaya başladım" dedi.

Güllede başarıdan başarıya koşuyor

Kendine ait gençler Türkiye rekorunu geçen hafta geliştirip Türk atletizminin umut vadeden sporcuları arasına giren Dereli, antrenmanlarını sürdürdüğü Zonguldak’ta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıl önce Karabük’ün Yenice ilçesinde Kalaycılar İlköğretim Okulu’nda beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesi sonucu bu spora tanıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Öğrencilik yıllarında haylaz denilebilecek kadar hareketli bir çocuk olduğunu ifade eden 18 yaşındaki milli sporcu, "İlkokulda beden eğitimi öğretmenim benim bir şeylerle uğraşmamı istedi. Bana güreş ve gülle atma seçeneğini sundu. Ben de gülleyi seçtim. O zaman ilk defa gülle attıktan sonra devamını getirdim" diye konuştu.

Yenice’de 2 yıl gülle attıktan sonra babasının arkadaşı aracılığıyla antrenörü İhsan Özden’le tanıştığını anlatan Dereli, "Babam, arkadaşına benden bahsetmiş. Arkadaşı da beni bacanağı Özden hocaya anlatmış. Hocamla tanıştıktan sonra Zonguldak’a geldim. İhsan hocamla çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

Gülle atmaya başladığında gelecekle ilgili bir hayalinin bulunmadığını dile getiren Dereli, "Daha sonra önümün açık olduğunu görerek ulaşmak istediğim yerlerin hayalini kurdum. Şu anda hayallerim ve hedeflerim var. En büyük hedefim ise olimpiyatlarda kürsüde olmak" dedi.

Haberin Devamı

Başarıdan başarıya koştu

Fenerbahçe Kulübü sporcusu Dereli, 2010 Balkan Atletizm Şampiyonası’nda yıldızlarda altın, 2011 yılında da hem yıldızlarda hem de gençlerde altın madalya kazandıktan sonra geçen yıl mart ayında Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda bayanlar 23 yaş altında birinci oldu.

Dört ay sonra Ukrayna’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda 20.14 metrelik atışıyla dünya rekoru kıran Dereli, geçen hafta da İstanbul’da genç bayanlarda kendine ait Türkiye rekorunu 17.58’lik derecesiyle geliştirdi.

Üç ay önce annesi Neslihan Dereli’nin ölümüyle sarsılan genç gülleci, "Annemin vefatının ardından 3 aylık kaybım oldu. Allah’a şükürler olsun, şu an iyiyim" ifadelerini kullandı.

"Kumaşı iyiydi"

Antrenör İhsan Özden de Dereli’yi çalıştırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yanıma ilk geldiğinde deneme yaptık. Baktık kumaşı iyi, birlikte çalışmaya başladık. Şampiyona ve yarışmalara programlı hazırlanarak bugünlere geldik. Bu, bizim için başlangıç. Emel’le asıl amacımız, büyükler dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda kürsüye çıkmak. Bütün uğraşımız budur" diye konuştu.

Sporcusunun elde ettiği başarıları anlatan Özden, "Geçen yılki yarışmalarda ’nasıl yaparız’ diye düşünürken, şimdi Emel sık sık yarışmalara gidiyor. Rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyon oluyor. Yavaş yavaş rakiplerinden üstün olmaya başladığını gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Dereli’nin istinat duvarına gülle atarak çalıştığını belirten Özden, sporcusunun attığı mesafeyi görmediğini, böylelikle tekniğinin geliştiğini ifade etti.

AA

YORUM YAZ