MENÜ

Guliyev ve Harvey'in Londra'da hedefi madalya

Milli atletler Ramil Guliyev ve Jak Ali Harvey, Londra’da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası’ndan Türkiye’ye madalya ile dönmek istiyor.

Guliyev ve Harvey'in Londra'da hedefi madalya

Milli atletler Ramil Guliyev ve Jak Ali Harvey, İngiltere’nin başkenti Londra’da 4-13 Ağustos’ta yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’ye altın madalya kazandırmayı hedefliyor.

Milli takım kadrosuna katıldıkları tarihten itibaren başarı çıtasını her geçen gün yükselten milli atletler, katıldıkları organizasyonlarda önemli dereceler elde etti.

Türkiye’nin Londra’daki madalya umutlarından Guliyev ve Harvey, şampiyona öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Azerbaycan asıllı milli atlet Ramil Guliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada 200 metre yarışının yanı sıra 4x100 metre erkekler bayrakta Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes, İzzet Safer ve Yiğitcan Hekimoğlu ile Türkiye’yi temsil edeceklerini söyledi.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da geçen yıl yapılan 23. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandığını, ardından Rio Olimpiyat Oyunları’nda final koştuğunu anımsatan Guliyev, bu yıl yapılan 4. İslami Dayanışma Oyunları’nın atletizm branşında 100 metrede altın madalya aldığını belirtti.

Milli atlet, Londra’daki Dünya Şampiyonası’nın kendileri için çok önemli olduğunu ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatarak, "İnşallah orada iyi derece elde ederiz. Londra’dan çok iyi dereceler bekliyorum ve madalya kazanmayı çok istiyorum. Kazanmak için her şeyi yapacağım. İnşallah ülkeye madalya ile döneceğim. Şu an kimler nasıl hazırlık yapıyor bilmiyorum ama bir önceki seneye göre takım iyi durumda. Ben Azerbaycan’dan geldim ve burada yarışıyorum." diye konuştu.

Azerbaycan ile Türkiye arasında çok büyük bir fark olmadığını aktaran Guliyev, "Türkiye adına yarışmak mutlu ediyor bizi, çok güzel bir şey. Türkiye adına yarıştığım için çok mutluyum, bana çok destek veriyorlar." ifadesini kullandı.

Harvey: "Londra’da final yapacağımızı düşünüyorum"

Jamaika asıllı rekortmen atlet Jak Ali Harvey de Londra’da erkekler 100 metre ve 4x100 bayrak takımında madalya için ter dökeceğini hatırlattı.

Geçen yılın kendileri için çok iyi geçtiğini ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getiren Harvey, şunları kaydetti:

"Bu yıl daha iyi dereceler bekliyoruz, mücadele edeceğimiz çok yarış var. Öncelikle bayrak takımında finali görmek istiyoruz. Belki madalya da kazanabiliriz. Bireysel olarak da iyi derece elde etmek istiyorum. Londra’da Türkiye takımının çok final yapacağını düşünüyorum. Ben en iyi derecelerimde Türkiye adına yarıştım ve bunun için çok mutluyum. Türkiye’de bana destek verildiği sürece iyi dereceler yapacağıma inanıyorum."

Guliyev ve Harvey’in başarı karnesi

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) bu yıl Temmuz ayında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlediği Elmas Lig (Diamond League) 200 metre finalinde 20.15’lik derecesiyle birinci olan Ramil Guliyev, bir hafta sonra Bursa’daki Turkcell Süper Lig final etabında 100 metreyi 9.97’lik derecesiyle bitirerek dünya atletizm tarihinde 10 saniyenin altına inen üçüncü beyaz atlet unvanını almıştı.

Harvey de geçen yıl Erzurum’daki Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası ve Uluslararası Sprint Kupası kapsamında çıktığı 100 metre yarışında 9.92’lik derecesiyle Avrupa’da tarihin en hızlı altıncı performansını ortaya koymuştu.

Harvey ardından Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da geçen yıl yapılan 23. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 100 metre finalinde 10.07’lik derecesiyle gümüş madalya kazanmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ