MENÜ

Güiza'yı yönetim mi oynatıyor?

Daum, Kayseri maçında sahada hayalet gibi dolaşan İspanyol oyuncuya 90 dakika sabretti, taraftar çılgına döndü.

Güiza'yı yönetim mi oynatıyor?

Daum'un Güiza ısrarı, “İspanyol futbolcu, 14 milyon Euro'luk yıldızını iyice sönmeden satmak isteyen yönetimin baskısıyla mı sahada 90 dakika tutuluyor” sorusunu akıllara getiriyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe onu İspanya Gol Kralı olarak, tam 14 milyon Euro gibi rekor bir transfer ücreti ödeyerek kadrosuna katmıştı. Ancak ilk sezonunda bir türlü beklenen patlamayı yapamadı Güiza. Başlarda golleri kaçırsa da, rakip savunma üzerinde kurduğu baskı, sağa-sola deplase olarak arkadaşlarına boş alan yaratmasıyla alkış almış ancak ilerleyen haftalarla birlikte bu görüntüsünden de uzaklaşınca, alkışlar yerini protestoya bırakmıştı. Sezonu taraftar protestosuyla kapatan İspanyol yıldız, ülke basınına sık sık Fenerbahçe’den ayrılmak istediğini söylemeye başlamış ancak bir yere gidememişti. Yeni sezona da çok iyi başlayıp, Denizli deplasmanında iki gole imza koyunca umutlar yeniden yeşerdi. Ancak bu hava çok kısa sürdü.

Eski günlerini aratır oldu
Öyle ki, Güiza önceki sezonunu bile aratır oldu. Artık bırakın gol atmayı, koşmuyor, mücadele etmiyor, bitik bir görüntü sergiliyordu. Buna rağmen Daum kendisini ilk 11’de oynatmaktan vazgeçmiyordu. Kayseri maçında da aynı görüntü sürünce, camiada, “Güiza, olsa olsa Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla oynar. Çünkü 14 milyon Euro ödediği golcüsünün değerini düşürmek istemeyen ve yarın öbürgün satarken aynı parayı almak isteyen Yıldırım, bunun için Güiza’nın sürekli oynaması gerektiğini düşünüyor. Olan da Fenerbahçe’ye oluyor” eleştirileri yükselmeye başladı.

Mini Yorum

Fener’in forveti yok
Daniel Güiza bana göre ilk geldiği gibi oynamıyor. Geçen sezon, sağa sola koşup dripling yapardı, yapmıyor. Koşuları rakip stoper arkasına yapıyordu, şimdi yapmıyor. İspanyol oyuncu, bunun yanında gol vuruşlarını da bilmiyor ve bu konuda eksik. Bana göre Fenerbahçe’nin forveti kesinlikle Güiza değil. Semih de değil. Ancak Semih, 90 dakika içinde 30-40 dakika oynaması gereken bir futbolcu. Kazım’dan da forvet olmaz. Forvet dediğin Galatasaraylı Milan Baros gibi olmalı. Kimse kusura bakmasın ama şu anda Fenerbahçe’nin forveti yok.

Tanju Çolak

Özeleştiri yapmalı
Güiza’nın etkili olamamasının birçok nedeni olduğunu düşünüyorum. Mesela, teknik direktör, golcüsünü karşısına alıp “Oynadığın mevkiide en çok nasıl etkili olursun” diye soruyor mu? Güiza pozisyon bulup, gol atamıyorsa o zaman şanssızlığına ve beceriksizliğine bağlayabiliriz. Fakat, pozisyon bulamıyorsa sistemi eleştirmemiz gerekir. Galatasaray maçını izledim, bomboş pozisyonda kafayla topu fileleri gönderemedi. Böyle olunca biraz da özeleştiri yapmanız gerekiyor. Ben de hep yanımda bir partnerin olmasını isterdim, zaten bu şekilde de başarılı oldum.

Pierre Van Hooijdonk

YORUM YAZ