MENÜ

"Gücümüzü herkese gösterdik"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar çok iyi gittiklerini belirterek, "Gruptan çıkarak mücadelemizi gelecek yıla da yaymak istiyoruz. Bunu yapabileceğimizi gösterdik" dedi.

"Gücümüzü herkese gösterdik"

Başkan Sadri Şener, kulüp dergisindeki yazısında önemli açıklamalarda bulundu. Şener, bir takımın başarısının sadece saha sonuçlarına endekslenmemesi gerektiğini belirterek, "Elbette bir takımın başarısında saha sonuçları önemli yer işgal etmektedir. Ancak kulüpler saha sonuçlarının yanı sıra izledikleri politikalarla da devamlılıklarını ve büyüklüklerini sürdürebilmektedirler. Bu açıdan bakıldığında, göreve geldiğimizden bu yana saha sonuçlarında camiamıza yaşattığımız başarıların yanı sıra bir çok insanın gözünden kaçan önemli adımlar da attık. Bunlardan en önemlisi ise hiç kuşkusuz hayata geçirdiğimiz mali disiplindir. Özellikle İMKB'deki şirket birleşmesi kulübe 300 milyon dolarlık artı değer kazandırmıştır" dedi.

"ŞİRKETLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ TARİHİ BİR HAMLEDİR"
Şener, yazısını şöyle sürdürdü: "Bahsettiğimiz yeniden yapılandırma hamlesi ayrıca kulübün dengelerinin tam anlamıyla oturması açısından da büyük önem taşımaktadır. Sırf bu icraatımız bile Trabzonspor tarihinin en önemli hamlelerinden biridir. Kulüp adına büyük bir başarıdır. Trabzonspor için hassasiyet gösteren herkes eminiz ki yaptığımız operasyonun ne anlama geldiğini çok iyi algılamaktadır. Bu hamle sadece bugünler için değil, yarınlarda bu kulübü yönetmeye talip olanlar için de önemli bir mesafedir. Bu nedenle tarihi bir nitelik taşımaktadır."

"AVRUPA'DA TARİHİ BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ"
Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Başkan Şener, "Bir diğer tarihi süreç de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşanmaktadır. Futbolun kulüpler seviyesindeki en önemli organizasyonunda yer almak, üstelik lider olarak takımımızın adını gündeme taşımak, Avrupa'nın önemli kulüplerini Trabzon'a getirmek sadece sportif anlamda değil, tanıtım düzeyinde de kente yapılan büyük bir katkıdır. Avrupa sahnesinde devamlılık, bizim ilk seçildiğimiz günden beri seslendirdiğimiz hedeflerimizin başında gelmekteydi. Ne mutlu bize ki bunu da başardık. Şimdi hedefimiz gruptan başarıyla çıkarak bu mücadeleyi gelecek yılın içerisine de taşımak. Bunu yapabileceğimizi gösterdik. Devler Ligi'nde mücadelemizi sürdürmemiz oyuncularımızın tanınmışlıklarıyla, değerlerini de arttırmaktadır. Oyuncularımızda yaşanan bu olumlu yükseliş kulübümüzün ekonomik seviyesini de daha ilerilere taşıyacaktır" diye konuştu.

YUNUS EMRE SEL/TRABZON (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ