MENÜ

GTA 5 büyük rekora çok yakın!

Rockstar‘ın beş yıl piyasaya sunduğu iki farklı konsol nesli ve bilgisayarlarda fırtınalar estiren GTA 5 dev baraja çok yaklaşmış durumda. Mayıs ayı sonunda 95 milyon kopya sattığını açıklayan Take-Two, GTA 5 satış rakamları için yeni bir duyuru yaptı. Oyun 100 milyon barajına dayanmış durumda.

GTA 5 büyük rekora çok yakın!

Take-Two Başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick yaptığı açıklamada GTA 5’in 2018 finansal takvimi sona ermeden 100 milyon satış rakamını yakalayacağını duyurdu. Bu durumun ekibe ilham kaynağı olduğunu ifade eden Zelnick, GTA Online’ın sürekli olarak desteklenmeye devam edeceğini, böylece insanların sürekli olarak güncel bir GTA 5 oynayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Son dönemde özellikle After Hours güncelleme paketiyle dikkatleri üzerine toplayan GTA Online, oyunun satış başarısındaki en önemli parçayı oluşturuyor. Strauss Zelnick’e göre, Online tarafın böylesine büyük bir başarı kazanmış olması GTA 5’in sürekli olarak en çok satan oyunlar listesinde olmasını sağladı. 2013 yılında çıkmasına rağmen, her konsol ve platformda liderliğe oynayan yapım, önümüzdeki dönemde de aktif olacak.

Bu performansa rağmen şirketin net gelirinin 388 milyon dolara düştüğünü belirtelim. Geçen yılın aynı döneminde ise bu rakam 418.2 milyon dolar. Dijital içerikler de ilk çeyrekte daha fazla değer kazanmış. Yüzde 54 olan pay, yüzde 81 seviyesine çıkmış olarak görülüyor. Bu da 268.2 milyon dolardan 315 milyon dolara bir artış demek. Aynı trend tekrarlayan tüketici harcamalarında da mevcut. Sanal para, ek içerik ve oyun içi satın almalar için geçen yıl yüzde 41 olan pay ise artık yüzde 62 seviyesinde.

Haberin Devamı

NBA 2K18 oyununun 10 milyon adet ile bugüne kadarki en çok satan spor oyunu olduğuna da ayrıca dikkat çekiliyor. Oyunun 1999 yılında bu yana serinin 8. oyunu olduğunu da not olarak düşelim.

Rockstar’ın yeni oyunu Red Dead Redemption 2 ise 26 Ekim 2018‘de oyuncularla buluşacak. (Shift Delete)

YORUM YAZ