MENÜ

GSGM'den milli tenisçilere ödül

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), uluslararası turnuvalarda başarılı sonuçlar alan milli tenisçiler Marsel İlhan, Çağla Büyükakçay ve İpek Şenoğlu'nu ödüllendirdi.

GSGM'den milli tenisçilere ödül

Sporculara para ödüllerinin verilmesi dolayısıyla Topkapı Sarayı avlusundaki Karakol Restaurant'ta düzenlenen toplantıya Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, PTT Başkanı Osman Tural, milli tenisçiler Marsel İlhan, Çağla Büyükakçay ve antrenörleri katılırken, maç nedeniyle Slovenya'da bulunan İpek Şenoğlu yer almadı. Ödül töreni yağmur nedeniyle bir süre geç başladı.

Haberin Devamı

Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Dünya Sıralamasında 187. sırada bulunan Çağla Büyükakçay'ı ve 108. sırada yer alan Marsel İlhan'ı başarılarından dolayı kutladı. Böyle ödüllerin oyunculara motivasyon sağladığını belirten Uluç, Çağla'nın USA Open'da mücadele edecek ilk bayan tenisçi olduğuna dikkat çekerek. Tek bayanlarda mücadele edecek bayan tenisçiye ve tek erkeklerde mücadele edecek olan Marsel İlhan'a başarılar dilerken, katkılarından dolayı PTT Başkanı Osman Tural'a teşekkür etti.

GSGM Yunus Akgül ise söze 2012 Londra olimpiyatlarında hedeflerinin her branşta madalya için mücadele etmek olduğunu söyledi. Sadece 2 ana spor olan halter ile güreşte ve bazen de Boks, Atletizm ve Tekvando da başarılı olabildiklerini dile getiren Akgül, her branşta yer alacaklarını ve madalya hedeflediklerini vurguladı. Tenis'e verdikleri desteğin sonucunu sporcuların başarılı olmalarıyla gördüklerini söyleyen Akgül, olimpiyatlarda, teniste de madalya kazanacaklarını belirtti. İstanbul Cup'ta başarılı sporcuların yarışacağını altını çizen Yunus Akgül, Serena Williams'ın sakatlığından dolayı tüm yaz turnuvalarından çekildiğini ve bunun kendilerine has bir durum olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Sporu bıraktığını açıklayan milli buz patenci Tuğba Karademir'in ailesinin GSGM desteğinin yetersiz olduğu yorumlarına da değinen Akgül, Tuğba'ya büyük destek verdiklerini ve bunun federasyon kayıtlarrında mevcut olduğunu söyledi. Tuğba'nın kulüp ve sponsorların yanı sıra sadece federasyondan aylık 10.000 dolar maaş aldığını belirten Akgül, sporcunun ekstra masraflarını da kendilerinin karşıladığını dile getirdi. Tuğba'nın kararına saygı duyduklarını ancak ailesinin böyle yorumlar yapmaması gerektiğini söyledi.

YORUM YAZ