MENÜ

"G.Saray en doğru seçimim oldu"

Bu sezon transfer olduğu Galatasaray Cafe Crown ile adeta yeniden doğan Tutku Açık, artık büyük taraftar desteği olan bir takımda oynama zamanının geldiğini belirterek, "Sezon başında kesinlikle doğru seçim yaptım" dedi.

"G.Saray en doğru seçimim oldu"

Galatasaray Kulübü’nün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi’nin şubat ayı sayısında röportajı yayınlanan Tutku, artık 30 yaşına geldiğini dile getirerek, "Buna rağmen hayatımda ilk defa Fenerbahçe maçında öyle bir atmosferde yer aldım. Bu benim için gecikmiş bir olaydı. Ve açıkçası teklifin bu yanı çok çekici gelmişti bana" diye konuştu.

Diğer yandan, Türk Telekom’da misyonunu belli bir yere kadar tamamladığını anlatan Tutku Açık, "Orada bulunduğum beş sezon içerisinde iki defa Türkiye Kupası;nı kazandık, bir kez de play-off finali oynadık. Yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Bireysel olarak, ULEB Eurocup’ta All-Star seçildim. Artık yeniden İstanbul takımlarını tercih etme zamanım da gelmişti. Kesinlikle doğru bir seçim oldu benim için" ifadesini kullandı.

Tutku, iki sezon önce aldığı teklifin hatırlatılması ve "Galatasaray’a ’keşke o zaman gelseydim; diyor musun?" sorusu üzerine de "İki sene önce gelseydim, evet, benim kariyerim açısından çok daha iyi olabilirdi" yanıtını verdi.

"MİLLİ TAKIM İÇİN HER ZAMAN UMUDUM VAR"

Milli takım konusunda şanssızlıklar yaşadığını vurgulayan Tutku, "Ülkemizde yapılan 2001 Avrupa Şampiyonası’nda aday kadroda yer alıyordum. Ama talihsiz bir fıtık ameliyatı geçirdim. Dolayısıyla Avrupa ikincisi olan takımda bulunamadım. Daha sonra, sakat olmadığım dönemlerde, Aydın Örs’ün antrenörlüğünde Avrupa Elemeleri’nde oynamıştım" dedi.

Kariyerinin bazı dönemlerinde bu konuda beklentisinin olduğunu gizlemeyen tecrübeli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türk Telekom’da yüksek performans sergilediğim periyotta, 2007 ve 2008 yıllarında, milli takımda oynama beklentim vardı. Geçen sezon play-off yapamadığımız için 2010 Dünya Şampiyonası’nda olacağımı sanmıyordum. Biraz şanssızlık, biraz da antrenör tercihi tabii. Bogdan Tanjevic beni kadrosunda düşünmedi. Milli takım için her zaman umudum var. Yaz mevsiminde Dünya Şampiyonası oynadık mesela. Ben bir Türk sporcusu olarak, tabii ki orada olmak isterdim ama, ’ben niye kadroda değilim, ben de bu takımda oynamalıydım; diye düşünmedim. Sonuçta bir başarı kazanıldı. Benim pozisyonumdaki oyuncular da bireysel anlamda iyi performans sergilediler. Ben de bundan mutluluk duydum. Açıkçası artık bazı egolarımı yendim. Tabii guard pozisyonunda her zaman ihtiyaç olabilir. Ben de bu yüzden kendimi hazır tutmak zorundayım. Hem Galatasaray, hem milli takım için."

"KENARDAN GELMEKTEN DOLAYI ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"
Tutku, bu sezon maçlardan oyuna sonradan dahil olduğunun hatırlatılması üzerine de, "Kenardan gelip inisiyatif kullanmasaydım eğer, rahatsız olabilirdim. Ama böyle bir hakkım var, sorumluluk alabiliyorum. Oynadığımız dakikalar da belli, 20-24 dakika, zaten bundan fazla süre alan oyuncu yok. Benim kenardan gelerek enerji verebilmem, yaşım itibariyle tecrübeli bir oyuncuyum da takım için önemli. Üstelik kenarda beklerken oyunu daha iyi okuyabiliyorum. Bu sezonki rolüme gerçekten alıştım" diye konuştu.

Galatasaray’da camianın ihtiyaç duyduğu oldukça doğru bir yapılanma sürecinin yaşandığını anlatan Tutku Açık, daha üst seviyelere çıkabilmek için sabretmek ve takım olarak tecrübe kazanmak gerektiğini söyledi.
Tutku, Fenerbahçe Ülker ile oynadıkları maç öncesinde ekstra motivasyona ihtiyaç duymadıklarını belirterek, "Basketbolun güzelliği, her şeyden öte, seyirci. Belki aşina olmuşsunuzdur. Ama öyle. Benim bir pozisyonum var. Pota altında yere düşmüştüm, şu an hala belim ağrıyor. Normal Tutku, o şartlarda kenara gelerek bir üç-dört dakika dinlenebilirdi. Tabii orada 10-12 bin kişi, bir anda sizin isminizi haykırıyor... Ayağa kalktım. O pozisyonda taraftarın oyuncuya yaptığı pozitif etkiyi net olarak hissetme imkanı buldum. Gerçekten önemli bir atmosferdi" ifadesini kullandı.

Kasığındaki rahatsızlık nedeniyle bir süredir fedakarlık göstererek oynayan Tutku Açık, ağrılarına da direnebileceği kadar dayanmak istediğini ve yapılması gereken bir operasyon varsa bunu sezon sonuna erteleyeceğini söyledi.

Tutku, Galatasaray taraftarlarına da "Bizi desteklemeye devam edin. Sahada her zaman kazanmak için oynayan bir takım göreceksiniz" mesajını verdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ