MENÜ

Grêmio-River Plate maç sonucu: 1-2

Copa Libertadores yarı final rövanş maçında River Plate, 1-0 kazandığı ilk maçın ardından deplasmanda Grêmio'yu 2-1 mağlup ederek adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Grêmio-River Plate maç sonucu: 1-2

Güney Amerika futbolunun en büyük organizasyonu olan Copa Libertadores'te ilk finalist Arjantin temsilcisi River Plate oldu.

Haberin Devamı

Kırmızı-Beyazlı takım, sahasında 1-0 kazandığı ilk maçın ardından Brezilya temsilcisi Grêmio'yu deplasmanda 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı.

Karşılaşmanın 36. dakikasında Grêmio, Leonardo'nun golüyle 1-0 öne geçerken, River Plate 82. dakikada Santos Borre ile eşitliği sağladı.

Mücadelenin 88. dakikasında Grêmio'lu futbolcu Bressan'ın topu elle müdahalesi sonrası hakem Andres Cunha VAR'a gitti ve pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi.

Bressan pozisyonda ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalırken, 90+5'te topun başına gelen Gonzalo Martinez skoru 2-1'e getirdi ve maç bu skorla sona erdi.

Karşılaşma sonrası River Plate'li futbolcular ve taraftarlar çılgınca finale çıkma sevincini yaşarken, Grêmio cephesinde hakeme yoğun tepki, taraftarda ise büyük üzüntü vardı.

Haberin Devamı

Diğer finalist bu gece belli olacak

Arjantin kulübü River Plate'in finale çıktığı Copa Libertadores'te ikinci finalist ise bu gece oynanacak maç sonunda belli olacak.

Bir başka Arjantin takımı Boca Juniors, yine bir başka Brezilya temsilcisi Palmeiras'a konuk olacak. Karşılaşma TSİ 03.45'te başlayacak.

İki takım arasında Arjantin'de oynanan ilk müsabakayı Boca 2-0 kazanmıştı.

YORUM YAZ