MENÜ

Göztepe, İlhan Palut'un istifasını kabul etmedi

Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut, üst üste alınan kötü sonuçlar sonrasında sarı-kırmızılı yönetime istifa dilekçesini verdi. Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, Palut'un istifasını kabul etmediklerini söyledi.

Göztepe, İlhan Palut'un istifasını kabul etmedi

Süper Lig ekiplerinden Göztepe’de art arda alınan kötü sonuçlar sonucunda Teknik Direktör İlhan Palut, yönetime istifa dilekçesini sundu. Pandemi sürecinden sonra yeniden başlatılan Süper Lig’de 4 maçta 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 1 puan toplayabilen Göztepe, sahadaki etkisiz performansıyla dikkat çekiyordu. Göztepe taraftarları alınan kötü sonuçlardan dolayı bazı futbolcuların yanı sıra Teknik Direktör İlhan Palut’u eleştirirken bazı taraftarlar da istifa çağrısı yapıyordu. Dün akşam deplasmanda alınan Fenerbahçe yenilgisi sonrası tepkiler çoğaldı. Gelen tepkiler üzerine Teknik Direktör İlhan Palut’un Göztepe yönetimine istifa dilekçesini sunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İSTİFA KABUL EDİLMEDİ

Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, İlhan Palut'la görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede istifasını kabul etmediklerini belirtti. Daha sonra basına açıklama yapan Papatya, "İlhan Palut'la yola devam ediyoruz, istifa kabul edilmedi. Bu tür kararların sezon ortasında alınmasına karşıyız. Hocamız görevinin başında" sözlerini kullandı.

İlhan Palut'la uzun bir konuşma gerçekleştirdiklerini söyleyen Papatya, "İnandığımız bazı değerler var. Sezon ortasında yapılan hoca değişikliklerinin hiçbir faydası olmuyor. Hocamıza bir ağabey tavsiyesi gibi ilettik. Bilindiği gibi Palut göreve başladığında çok daha sıkıntılı bir durumdaydık. Böyle zor bir dönemde görev aldı ve puan tablosundaki yerimize bakarsak başarısız olduğunu söyleyemeyiz. Şu anki süreci tersine çevirecek de hocalar ve ekiptir. Fenerbahçe karşısında ikinci yarıda sergilediğimiz oyun malum. İstifa müessesi onurlu bir durum. Hocamız başkanımıza olan sevgisi, Göztepe'ye olan saygısından dolayı elimizi rahatlatmak için böyle bir karar aldı. Acil alınmış, ilk başarısızlıkta, ilk ayağımız tökezlediğinde alınan kararların fayda getirmediğini gördük. İstifasını kabul etmedik. Onurlu kişiliğinden dolayı istifasını sundu ama konuşmalarımızdan sonra devam kararının iki taraf için de hayırlı olacağı kararını verdik. Bu tip kararların sezon ortasında alınması doğru değil. Geldiğinde başarılıydı. Palut'la 11 haftada 21 puan aldık. Önümüzdeki süreci olumlu hale getirme potansiyeli de var. Sezon sonunda birlikte durumu tekrar değerlendireceğiz ancak bu değerlendirme sezon sonuna ertelenmiş bir karar gibi algılanmasın" dedi.

YORUM YAZ