MENÜ

Göztepe 2-2 Altınordu

Yazarımız Yunus Altun, İzmir derbisi yorumladı...

Göztepe 2-2 Altınordu

İZMİR'DE DOSTLUK KAZANDI

Play-Off yarışından kopmamak istemeyen iki İzmir temsilcisi Göztepe ve Altınordu’nun Atatürk Stadı’ndaki randevusu 2-2 sona erdi. Bu sonuçla Göztepe 34 puana, Altınordu ise 33 puana yükseldi. Göztepe'nin golleri Mirkan ve Diarra, Altınordu'nunkiler ise Sinan ve Yusuf'tan geldi

Ege derbisinde oyuna hızlı başlayan Göçztepe'ydi. Gökhan Karadeniz'in maçın başında direkten dönüşü ve Mirkan'ın etkili oyunu vardı. Emre Aygün'ün uzaktan şutları ise golün habercisiydi. 19. dakika Mirkan'ın klas golüyle de öne geçti Sarı-Kırmızılılar. Golden sonra ise tempo düştü. Göztepe, prta saha üstünlüğünü Altınordu'ya verdi. 43'te Sinan ölü toptan golü buldu. İkinci yarıda ilk 10 dakikada Gökhan Karadeniz'in tek şutundan başka pozisyon yoktu Göztepe adına. Mehmet Erdem'in ortasında 89. dakikada Diarra'nın vuruşu ise tek kelimeyle muhteşemdi. Göztepe'yi yeniden öne geçirdi. Ancak Göztepe yine dayanamadı ve Yusuf son dakikada beraberliği getirdi. Sonuç iki takıma da yaramadı. Cezalı Çağlar'ın yokluğunda Sinan'ın performansını da kutlamak gerek.

3 DAKİKADA İKİ GOL

2. dakikada ilk tehlikeli atağı Göztepe gerçekleştirdi. Soldan Altınordu ceza alanına bindirme yapan Mehmet Erdem’in orta şut karışımı vuruşunda top üst direkten döndü. 20. dakikada ev sahibi Sarı-Kırmızılılar gol perdesini açtı. Mirkan, Sinan’dan sıyrıldıktan sonra sağ ayağını içiyle uzak köşeye plaseledi: 1-0. 43'te Sinan, savunmanın arasından iyi yükselip kafayı vurdu: 1-1.

89'da Diarra mükemmel bir voleyle ağlara gönderdi: 2-1. 90+1'de Altınordu yeniden eşitliği yakaladı. Sinan’ın kafayla indirdiği topla buluşan Yusuf Abdioğlu zor pozisyonda olmasına karşın meşin yuvarlağı ağlara gönderip skoru ilan etti: 2-2.

Yunus Altun


Hocalar ne dedi?

'Oyuncularım ağladı'

Göztepe Teknik Direktörü Önder Özen, "Umarım seyircinin protestosu bana yöneliktir. Çünkü futbolcularım en az taraftarlar kadar üzüldüler. Soyunma odasında gözyaşı döken oyuncular vardı. Hepsini kutluyorum. İlk yarıda pozisyon vermeden bir gol yedik. İkinci yarıda da her şey bizim inisiyatifimizdeydi. Ancak yine duran toptan kalemizi açtık" ifadesini kullandı.

'Pes etmedik'

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, uzatma dakikalarında attıkları golle gelen beraberliğin kendilerine moral verdiğini söyledi ve ekledi: "Göztepe maça çok iyi başladı. İlk 20 dakikada kalemizde golü gördük. Golden sonra oyunun kontrolü bize geçti. Sonuçta pes etmedik ve son dakikada beraberliği yakaladık. Oyuncularımı kutluyorum."

Maçın istatistiği

%56 Topla Oynama %44
14 Toplam Şut 8
5 İsabetli Şut 5
1 Direkten Dönen 0
9 Köşe Vuruşu 3
15 Fauller 16
6 Ofsaytlar 2


Maçın adamı: Çağlar'ın yerine forma giyen stoper Sinan attığı golle 1 puanda rol oynadı, savunmadaki performansıyla da alkış aldı.

Kırılma anı: 90+1'de Göztepe'nin kendi sahasında yaptığı faul kırılma anıydı, o atışın dönüşü golle oldu.


Göztepe-Altınordu: 2-2

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Emre Altun, Barış Yüksektepe, İlyas Emektar

GÖZTEPE: Gökhan Değirmenci 6- Serkan 6, Gencer 6, Hakan Arslan 7, Mehmet Erdem 7, Emre 5, (Dk.62 Maah 6), Kerem 6, Cleyton 7, (Dk.76 Diarra 8), Hakan Barış 7, Gökhan Karadeniz 6, (Dk.87 Besara ?), Mirkan 7

ALTINORDU: Tolgahan 6- Uğur 6, Sinan 7, Yusuf Abdioğlu 7, Emre 6, Cengiz 5, (Dk.85 Ahmet Arı ?), Timur 6, (Dk.66 Serkan 5), Berkay 7, Arif 7, Erdoğan 6, Göksu 5 (Dk.87 Murat ?)

GOLLER: Mirkan (Dk.20), Diarra (Dk.89) (Göztepe), Sinan (Dk.42), Yusuf Abdioğlu (Dk.90+1) (Altınordu)

SARI: Serkan, Kerem, Hakan Arslan, Maah (Göztepe), Uğur, Yusuf Abdioğlu, Arif (Altınordu)

Haberin Devamı
YORUM YAZ