MENÜ

Göztepe 1-1 Şanlıurfaspor

Yazarımız Yunus Altun, Göztepe-Şanlıurfa maçını değerlendirdi:

Göztepe 1-1 Şanlıurfaspor

Urfa 1 puanı kopardı

Ligin en kaliteli kadrosuna sahip olmasına rağmen zirve yarışından uzak kalan Göztepe, Şanlıurfa'ya da puan kaptırdı. 1-1 biten haftanın kapanış maçında Urfa iyi sinyaller verirken 6 maçtır kazanamayan Sarı-Kırmızılılar'da istifa sesleri vardı

PTT 1. Lig'de haftanın kapanışı; hem zirve yarışını hem de kümede kalma savaşını yakından ilgilendiriyordu. Göztepe'yle Şanlıurfaspor'u karşı karşıya getiren mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Karşılaşmaya mutlak galibiyete ihtiyacı olan Göztepe hızlı başladı, hırslı ve istekliydi. 17. dakikada Diarra müsait pozisyonda golü kaçırdı. Serdar ve Mehmet'le de birer pozisyon yakalayan İzmir ekibi, 38. dakikada Diarra'nın enfes golüyle öne geçti. Tecrübeli forvet ceza alanı dışından kaleci Emrah'ı avladı: 1-0.

Urfa tek kale!

İkinci yarıda ise bambaşka bir Göztepe vardı sahada. Şanlıurfa soyunma odasından farklı bir motivasyonla çıktı ve oyuna ortak oldu. Hatta oyunu Göztepe yarı sahasına yıkmayı başardı. Koca ikinci yarıda adeta tek kale top oynadı. Göztepe ise şaşırtıcı bir şekilde geriye yaslandı. Nitekim Urfa'nın baskıları 88'de sonuç getirdi. Kazanılan penaltıyı Edinho gole çevirdi ve maç bu sonuçla sona erdi.

Diyadin tüketti

Urfa özellikle ikinci yarıdaki futboluyla rahat rahat ligde kalır, bir dahaki sezonun şampiyonluğa oynayabilecek takımının da temelini atar. Ancak Göztepe'nin gidişişatı iç açıcı değil. 6 maçtır kazanamayan Sarı-Kırmızılılar'da her istediği yapılan teknik direktör Metin Diyadin, bu kadronun hakkını veremiyor malesef ve hedef de her geçen gün uzaklaşıyor.

Yunus Altun / 90 dakika


Göztepe-Şanlıurfaspor: 1-1
STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun, Osman Karakaş, Soner Maraş
GÖZTEPE: Gökhan Değirmenci 8, Serkan 6, Kerem 6, Emre Aygün 5, (Dk.69 Gökhan Karadeniz 5), Gosso 5, Mehmet Erdem 5, Özgür 5, Leroy 5, (Dk.85 Besara ?), Gencer 5, Diarra 7, Serdar 5, (Dk.62 Mirkan 5)
ŞANLIURFA: Emrah 6, Hikmet 6, Şaban 6, Halil 6, (Dk.62 Edinho 7), El Hadji 6, (Dk.83 Van Haaren ?), Timur Bayram 6, (Dk.89 Kubilay ?), Lualua 7, Ahmet Aras 7, Erhan 7, Lokman 6, Amin Askar 6
GOLLER: Diarra (Dk.38) (Göztepe) Edinho (Dk.89) (Pen.)
SARI: Leroy George, Emre Aygün, Mehmet Erdem, Besara (Göztepe), Makhtar, Edinho (Şanlıurfa)

Haberin Devamı
YORUM YAZ